.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Τρίτη 1 -08-2017

Κοινωφελής Επιχείρηση
του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας
Νέας Χαλκηδόνος
Αγ. Αναργύρων 11, Ν. Χαλκηδόνα
Τ.Κ. 14343 Tηλ.  210 2514446, 2526255,
fax. 2102526295

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος πρόκειται να ενοικιάσει οικίες για την στέγαση προσφύγων στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. 

Η μίσθωση των κατοικιών από την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΦX), αφορά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2017 έως Δεκέμβριο 2017,  με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους (μέχρι τέλος του 2018), με βάση τα παρακάτω:

  1. Οι κατοικίες να είναι περίπου 60 ως 90 τ. μ. και να διαθέτουν  τα απαιτούμενα κατά νόμο πιστοποιητικά (ενεργειακό, ηλεκτρολογικό)
  2. Να είναι έτοιμες για άμεση κατοίκηση.
Η σύναψη συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη θα γίνει μετά την έγκριση του διαμερίσματος από επιτροπή που ορίστηκε με την 149/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση αναλαμβάνει:
- Την καταβολή του μισθώματος, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ, με δυνατότητα προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2017.
- Την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων (λογαριασμοί νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ).
- Την άμεση αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.  Στην περίπτωση που το διαμέρισμα έχει οικιακό εξοπλισμό, αυτός θα καταγραφεί από την επιτροπή του Δήμου και θα παραδοθεί κατά την παράδοση του διαμερίσματος.
- την εγκατάσταση των προσφύγων στις κατοικίες με μέγιστο αριθμό τα 6 άτομα ανά κατοικία, τη καθημερινή φροντίδα όλων των θεμάτων που αφορούν τη διαβίωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: 2132049013 (Μαίρη Γαλαζούλα), 2132049084 (Αλίκη Μολακίδου),  2132049004 (Μαρία Γεωργακίλα).
Αιτήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο email: kednfnx@gmail.com.
Η φόρμα της αίτησης και αναλυτικά οι Όροι και οι Προϋποθέσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.dimosfx.gr/default.aspx?pid=159&langid=1&rowid=1318


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ                     

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ



1.                  ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ



Από το 2015 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, η πλειονότητα των οποίων έχει τραπεί σε φυγή από συρράξεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έφτασαν στην Ελλάδα στην προσπάθειά τους να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μια από τις πιο περίπλοκες ανθρωπιστικές προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Υστέρα από το κλείσιμο των βόρειων συνόρων τον Μάρτιο του 2016, δεκάδες χιλιάδες άτομα που παρέμειναν στην ενδοχώρα και τα νησιά είχαν επείγουσα ανάγκη στέγασης, βοήθειας και πρόσβασης σε νόμιμες οδούς, ώστε να ξαναχτίσουν την ζωή τους. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης και στην τεράστια ανάγκη για ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και φιλοξενίας, υλοποιεί από το τέλος του 2015 πρόγραμμα παροχής θέσεων υποδοχής και προσωρινής στέγασης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αφορά τους αιτούντες άσυλο και τους δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με την την 149/2017 ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.



2.                  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ/ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ



2.1              ΠΕΡΙΟΧΗ

Τα διαμερίσματα/κατοικίες προς ενοικίαση πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο επιθυμητός αριθμός, θα αναζητηθούν κατοικίες στους όμορους Δήμους. 



2.2              ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ/ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Τα διαμερίσματα/κατοικίες προς ενοικίαση πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

·                     Έκταση/μέγεθος ικανό να στεγάσει μέχρι 6 άτομα, τα οποία θα μπορούν να εναλλάσσονται ανάλογα με την πορεία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου ή μετεγκατάστασης

·                     Να παρέχουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής.

·                     Να διαθέτουν επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, επαρκή θέρμανση και ψύξη, ζεστό και πόσιμο νερό, αποχέτευση και να είναι απαλλαγμένα από υγρασία.

·                     Να διαθέτουν κουζίνα, χώρους υγιεινής, υπνοδωμάτια και κοινόχρηστους χώρους (καθιστικό, χώρος εστίασης, χώρους μελέτης και παιγνιδιού για παιδιά κτλ)

·                     Να διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση, δήλωσης στο TAXISNET και αλλαγής ονόματος στην παροχή σύμβασης της ΔΕΗ (πχ ενεργειακό πιστοποιητικό, πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου κτλ)

·                     Τα διαμερίσματα δεν απαιτείται να είναι επιπλωμένα καθώς ο μισθωτής αναλαμβάνει πλήρως την επίπλωση και τον οικιακό εξοπλισμό τους.

·                     Η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι επιθυμητή και θα βαρύνει στη διαδικασία της επιλογής.



2.3              ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ/ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

·                     Η καταλληλόλητα των διαμερισμάτων θα εξεταστεί από επιτροπή που ορίστηκε με την 149/2017 απόφαση του Δ.Σ. και η μισθωτική τους αξία θα καθορίζεται μετά από διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη ανάλογα με τα τετραγωνικά, την περιοχή, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά του ακινήτου.

·                     Το μίσθωμα, θα είναι σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και μετά την αφαίρεση των νόμιμων κατά τους κείμενους νόμους, κρατήσεων και μετά την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος. Τα τέλη χαρτοσήμου και Ο.Γ.Α. βαρύνουν τον εκμισθωτή, καθώς και τα τέλη που πρόκειται να επιβληθούν στο μέλλον.

·                     Το μισθωτήριο υποχρεωτικά θα δηλώνεται στο σύστημα TAXISNET του Υπουργείου Οικονομικών.

·                     Δίδεται η δυνατότητα να προπληρωθεί το μίσθωμα μέχρι 31/12/2017. Η εξόφληση των ενοικίων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπεζικού Λογαριασμού.

·                     Eφόσον τοπρόγραμμα παραταθεί το 2018, θα υπάρξει έγγραφη παράταση της μίσθωσης και η πρώτη προπληρωμή θα γίνει αμέσως μετά την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.

·                     Οι λειτουργικές ανάγκες των διαμερισμάτων (λογαριασμοί θέρμανσης, ηλεκτρισμού, νερού και κοινοχρήστων) καλύπτονται εξολοκλήρου από τον μισθωτή  δηλαδή την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Οι λογαριασμοί, όπου είναι εφικτό, θα εκδίδονται στ' όνομα του μισθωτή και θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

·                     Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει συμβαλλόμενο την με χρονική διάρκεια έως 31/12/2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους με την προϋπόθεση συνέχισης της χρηματοδότησης του Έργου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

·                     Εάν το μίσθιο διαρκούσης της μίσθωσης περιέλθει με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο στην κυριότητα, νομή, επικαρπία, χρήση κ.λ.π. άλλου προσώπου, η μίσθωση συνεχίζεται αναγκαστικά στο πρόσωπο του νέου ιδιοκτήτη, νομέα, επικαρπωτή, χρήστη κ.λ.π. αυτού θεωρουμένου στο εξής ως εκμισθωτή. Εις αυτόν (τον τελευταίο) θα καταβάλλονται από την Κοινωφελή Επιχείρησητου Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας τα μισθώματα, από την κοινοποίηση του αντίστοιχου νόμιμου τίτλου, βάσειτου οποίου αυτός κατέστη κύριος νομέας κ.λ.π., νόμιμα μεταγραμμένου, εφόσον απαιτείται μεταγραφή.



2.4              ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

·                     Υπάρχει πρόβλεψη ποσού για τυχόν επισκευές, διορθώσεις του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν προκληθεί από τους διαμένοντες και προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά την παράδοση των διαμερισμάτων στους ιδιοκτήτες, στο τέλος του προγράμματος.

·                     Επίσης, προβλέπεται η πρόσληψη ατόμων που θα επιβλέπουν σε συχνή και τακτική βάση τις συνθήκες διαβίωσης των διαμενόντων και την καλή κατάσταση των διαμερισμάτων.

·                     Θα τεθεί σε ισχύ κανονισμός, στον οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των διαμενόντων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην πολυκατοικία. Την τήρηση αυτών των κανόνων σχετικά με τις υποχρεώσεις των διαμενόντων κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα ελέγχουν τα αρμόδια στελέχη του Μισθωτή. Όποιος δε συμμορφώνεται, θα απομακρύνεται από το διαμέρισμα, βάσει των όρων του ανωτέρω κανονισμού.



2.5  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

·                     Αίτηση για τη συμμετοχή στο παρόν πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής και κοινοπραξίες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9.00 – 15.00.

·                     Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά :kednfnx@gmail.com, ήεγγράφως στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Δεκελείας 97, πληροφορίες τηλ. 2132049013 (Μ. Γαλαζούλα), 2132049084 (Α. Μολακίδου), 2132049004 (Μ. Γεωργακίλα)

·                     Οι αιτήσεις και αναλυτικά οι Όροι και οι προϋποθέσεις για την εκμίσθωση των κατοικιών βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: www.dimosfx.gr



2.6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ

·                     Μετά την συμπλήρωση της αρχικής αίτησης, εκπρόσωποι του μισθωτή, θα επισκεφτούν τα προς ενοικίαση διαμερίσματα/κατοικίες σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, για να κριθεί η καταλληλόλητα του ακινήτου καθώς και η τήρηση των προδιαγραφών του προγράμματος, όπως αναφέρονται στα πεδία 2.1 και 2.2

·                     Σε περίπτωση που ένα ακίνητο κριθεί κατάλληλο, θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη για το ύψος του μισθώματος και σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία θα ζητηθούν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ενότητα που ακολουθεί.



2.7 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο σε μία από τις έδρες των εμπλεκόμενων φορέων, και θα είναι τα εξής:

·                     Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

·                     Αντίγραφο τίτλου κυριότητας

·                     Υπεύθυνη δήλωση Σύμφωνης Γνώμης Συνιδιοκτητών, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας.

·                     Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού στο όνομα του ιδιοκτήτη για την πίστωση ενοικίων.

·                     Αντίγραφα Λογαριασμών ΔΕΗ και νερού όπου να φαίνονται οι κωδικοί παροχής.

·                     Ηλεκτρολογικό σχέδιο από ηλεκτρολόγο και πιστοποίηση καταλληλόλητας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

·                     Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για την δήλωση στο TAXISNET.

·                     Σε περίπτωση που απαιτούνται εργασίες εκ μέρους του ιδιοκτήτη για να καταστεί το ακίνητο λειτουργικό ή σύμφωνα με τις προδιαγραφές, απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι να εκτελέσει με δικές του δαπάνες τις όποιες διαρρυθμίσεις και εργασίες απαιτούνται σε σύντομο χρόνο ο οποίος οφείλει να προσδιοριστεί.
  


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ        






ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ





ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
2017





1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KATOIKIAΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ

ΝΟΜΟΣ


2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΦΜ
ΑΔΤ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΚΙΝΗΤΟ

ΦΑΞ
EMAIL

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΚΙΝΗΤΟ

ΦΑΞ
EMAIL


3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ KATOIKIAΣ
ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ

ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (μονοκατοικία, 2άρι, 3άρι κλπ)

ΣΤΑΘΜΗ (ΟΡΟΦΟΣ)

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ σε τ.μ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (κοινόχρηστοι χώροι, κουζίνα κλπ)

ΜΠΑΝΙΟ (περιγραφή, πλήθος)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΕΚΤΙΜΟΥΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΜΕΑ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ

ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ & ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ
ΣΥΝΔΕΣΗ
(ΝΑΙ, ΟΧΙ)
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΝΑΙ, ΟΧΙ)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 


ΥΔΡΕΥΣΗ


ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ


ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
(κατηγορία, αριθμός)
 ΝΑΙ

ΟΧΙ


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ
 ΝΑΙ

ΟΧΙ


ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
 ΝΑΙ

ΟΧΙ

Παρατηρήσεις: 
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


3. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΕΙΔΟΣ
ΠΛΗΘΟΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ































ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ …/…/…….

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου