.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ευρωβαρόμετρο: Οι μισοί Έλληνες ξεκάθαρα αρνητικοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση



Όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες., το 98% των ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «κακή», έναντι 51% των ευρωπαίων πολιτών. Μόλις το 2% των ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «καλή», έναντι 46% των Ευρωπαίων πολιτών.
Σχετικά με τη ζωή εντός ΕΕ, το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι «τα χειρότερα έρχονται», με το 40% των Ευρωπαίων να συμφωνούν με αυτή την άποψη. Μόλις το 29% θεωρεί πως η κατάσταση έφτασε στον πάτο και «οι επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση έχει ήδη φτάσει στο υψηλότερο σημείο της», με το 47% των Ευρωπαίων να συμμερίζεται αυτή την άποψη.
Το 69% των Ελλήνων, έναντι 27% των Ευρωπαίων αξιολογούν ως «κακή» την τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 49% των Ελλήνων, έναντι 22% των ευρωπαίων, αξιολογούν ως «κακή» την κατάσταση της δουλειάς τους.
Ερωτηθέντες για την εικόνα που υπάρχει ως προς την ΕΕ, το 47% των Ελλήνων δήλωσαν αρνητικοί, το 34% τήρησε ουδέτερη στάση και το 18% εξέφρασε θετική γνώμη. Αντίστοιχα το 21% των Ευρωπαίων κρίνει αρνητική τη ζωή εντός της ΕΕ, το 37% ουδέτερη και το 40% θετική. Σχετικά με το «ποιες θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα σας;», το 51% των Ελλήνων απαντά η ανεργία, το 45% η οικονομική κατάσταση, το 26% το δημόσιο χρέος και το 16% η φορολογία. Στο ίδιο ερώτημα, το 29% των ευρωπαίων απαντά η ανεργία, το 22% η μετανάστευση, το 20% η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση και το 19% η τρομοκρατία.
Το σημαντικότερο επίτευγμα της ΕΕ θεωρείται για το 62% των Ελλήνων και το 58% των ευρωπαίων η ειρήνη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Ακολουθεί η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών για το 68% των Ελλήνων και το 57% των ευρωπαίων , το ευρώ για το 19% των Ελλήνων και το 25% των ευρωπαίων και το πρόγραμμα ERASMUS για το 20% των Ελλήνων και το 25% των ευρωπαίων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου