.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ανιστόρητες μπουρδολογίες

Γράφει ο mitsos175.

Αχ τι πως τα λέει αυτός ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας! Σαν να ακούω το μακαρίτη το Γκέμπελ. Έστειλε επιστολή που τσουβαλιάζει ναζισμό και κομμουνισμό. Και οι δυο κακοί. Γιατί οι Σοβιετικοί έστειλαν εξορία ανθρώπους.
Μήπως τιμώρησαν τίποτα συνεργάτες των Γερμανών; Από αυτούς που σκότωναν, βασάνιζαν και πλιατσικολογούσαν; Μήπως; Αλλά συμφωνώ! Δεν πρέπει να πειράζουμε αντίθετους. H αστική δημοκρατία πχ στην Ελλάδα ποτέ δεν έστειλε στα ξερονήσια κομμουνιστές. Ή έστειλε; Δεν βλέπω να την τσουβαλιάζετε κι αυτή. Ούτε βλέπω να βάζετε μαζί τις ΗΠΑ με τους ναζί. Τότε που δίωκαν κι εκτελούσαν κομμουνιστές επί Μακάρθυ…
 Γι αυτούς τι λέτε; Εκείνοι ήταν κομμουνιστές, δεν πιάνονται;


Άρχισε με ανέκδοτο «Είμαστε πολιτικοί και η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε αξίες και αρχές»! Καλό, καλύτερο κι από αυτό με τον Τοτό.

Λέει πως γνώρισε την Αντίσταση στην Ελλάδα μέσα από τον κινηματογράφο και ότι θα έπρεπε κι εμείς να διαβάσουμε το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Πολλές ταινίες και πολλά από τα βιβλία είναι χρήσιμα, αλλά άλλο η πραγματικότητα. Γιατί βιβλίο είναι και το «ο Αγών μου», που μάλλον το διαβάζουν κάποιοι στην ΕΕ. Να πάει στο Κομμένο, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, να μιλήσει με όσους επέζησαν, να δει τα «κατορθώματα» των Γερμανών και να μας πει, αν υπάρχουν παρόμοια από Σοβιετικούς. Που αν σκεφτούμε τι έκαναν οι Γερμανοί στην ΕΣΣΔ, οι Ρώσοι τους φέρθηκαν πολύ μεγαλόψυχα. Αλλά ας μην τρέχει τόσο μακριά. Ας πάει δίπλα στη Ρωσία, ακόμα και στη χώρα του να ακούσει για τη φρίκη και τον πόνο που σκόρπισαν μερικοί συμπατριώτες του, που πολέμησαν ως εθελοντές στις γερμανικές μεραρχίες.

«Δεν έχει καμία διαφορά για ένα θύμα εάν έχει δολοφονηθεί στο όνομα ενός καλύτερου μέλλοντος της Άριας φυλής ή επειδή ανήκει σε μια κοινωνική τάξη που δεν έχει θέση στην κομμουνιστική κοινωνία». Αν δολοφονηθεί, συμφωνώ. Μόνο που κοινωνική τάξη μπορείς να αλλάξεις. Από έμπορος πχ μπορείς να γίνεις αγρότης, από εφοπλιστής εργάτης. Φυλή όμως; Σύμφωνα με τους ναζί όχι! Τεράστια λοιπόν η διαφορά, γιατί ο ναζισμός επιβάλει τη φυσική εξόντωση, αφού προπαγανδίζει τη φυλετική ανισότητα, ενώ ο κομμουνισμός δέχεται την ισότητα. Κατάργηση τάξεων δεν σημαίνει σφαγή των πλουσίων, σημαίνει δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Ως κομμουνιστής δεν θέλω να σκοτώσω κανένα, θέλω να πάψει η εκμετάλλευση. Το πρόβλημα είναι, πως οι πλούσιοι δεν θέλουν, κι εκεί μοιραία θα υπάρξει σύγκρουση. Αν οι τσιφλικάδες πχ διαφωνούν με το να δώσουν τα τσιφλίκια τους τι θα κάνουμε; Θα τους αφήσουμε; Οι ναζί έχουν σκοπό την Άρια φυλή και μέσον την εξόντωση όλων των άλλων. Εμείς σκοπεύουμε στην στη δίκαιη αταξική κοινωνία με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Είναι το ίδιο;

Μου κάνει εντύπωση πως ο υπουργός δεν ξέρει το Σοβιετικό Σύνταγμα επί Στάλιν που κατοχύρωνε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα με τα άρθρα 118-133: Εργασία, ασφάλιση, ανάπαυση, εκπαίδευση, ανεξιθρησκία, ελευθερία λόγου, άσυλο κλπ, τα οποία ίσχυαν για όλους, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου εθνικότητας ή θρησκείας. Βέβαια έχει ένα δίκιο. Στην ΕΣΣΔ απαγορεύονταν οι «μπίζνες» όπως τις εννοούν οι πλουτοκράτες. Αυτές που καταστρέφουν ανθρώπους και περιβάλλον για να κονομήσουν ελάχιστα παράσιτα. 

Να κάνουμε σύγκριση με τους νόμους του Γ’ Ράιχ; Κάθε Σοβιετικός είχε εξασφαλισμένες τις βασικές υλικές και πνευματικές ανάγκες, ενώ οι Γερμανοί ήταν σκλάβοι στο ναζιστικό κόμμα και τα αφεντικά του. Για τους μη Αρίους, ούτε λόγος για δικαιώματα. Η καταναγκαστική εργασία στα στρατόπεδα «απελευθέρωνε από αυτόν τον κόσμο». Χώρια οι φούρνοι που καίγονταν όσοι δεν άρεσαν στους ναζί βάσει των δικών τους φυλετικών νόμων. Είναι λοιπόν το ίδιο;

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου