.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Σε πλήρη επάρκεια τροφίμων πλέον η Βολιβία

Αναδημοσίευση από το kommon.gr:

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Χωροταξίας της Βολιβίας Cesar Cocarico ανακοίνωσε ότι η Βολιβία παράγει πάνω από το 95 τοις εκατό των δικών της τροφίμων για εσωτερική κατανάλωση.

"Μια χώρα που παρέχει πάνω από το 95% των τροφίμων της είναι μια χώρα που έχει ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία", δήλωσε ο Cocarico.


Μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Βολιβίας, ο υπουργός δήλωσε: 

"Πέρυσι, παρά την ξηρασία φτάσαμε περισσότερο από το 95% της παραγωγής και οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% του συνόλου των τροφίμων που χρειαζόμαστε."


"Μια χώρα που παρέχει πάνω από το 95% των τροφίμων της είναι μια χώρα που έχει ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία", πρόσθεσε. "Είμαστε μια χώρα με επάρκεια τροφίμων."

Ενώ η ξηρασία έπληξε τη γεωργία σε πολλές περιοχές της Βολιβίας το 2016, η χώρα ήταν σε θέση να διατηρήσει ένα σταθερό επίπεδο παραγωγής χάρη σε ειδικά κυβερνητικά προγράμματα, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Cocarico, η κυβέρνηση της Βολιβίας έχει επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα προγράμματα τα τελευταία 11 χρόνια.

Αυτά τα προγράμματα έχουν ενισχύσει την τοπική κατανάλωση τροφίμων. Η παραγωγή γεωμήλων αυξήθηκε από 80.000 τόνους ετησίως σε πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους μεταξύ του 2006 και του 2016. Η παραγωγή τομάτας αυξήθηκε επίσης από 50.000 τόνους ετησίως σε 80.000 τόνους την ίδια δεκαετία.

Όταν ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales ανέλαβε καθήκοντα το 2006, μια από τις σημαντικότερες πρώτες του πολιτικές ήταν η ενίσχυση των δικαιωμάτων στη γη για τους αγρότες (campesinos)  και η ανάπτυξη βιώσιμης και τοπικής παραγωγής τροφίμων.

Εισάγοντας νέους αγροτικούς νόμους οι campesinos θα αποκτήσουν νόμιμη ιδιοκτησία για να επανενεργοποιήσουν έτσι τις αχρησιμοποίητες εκτάσεις και να τονώσουν τη γεωργία.

ΠΗΓΗ: telesurtv.net


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου