.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ («ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ» ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ




Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek-watch.gr 
 

Με την έναρξη των εκσκαφών και των αντιστηρίξεων και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον Αύγουστο τα δικαστήρια είναι κλειστά, άρχισε να παγιώνεται η πεποίθηση σε μεγάλο τμήμα του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» πως το γήπεδο προχωρά και πως τίποτα ΔΕΝ μπορεί να το σταματήσει. Όσοι δεν τρώνε σανό γνωρίζουν ότι για να κατασκευαστεί μια οικοδομή χρειάζεται να υπάρχουν τα λεφτά. Στην περίπτωση μας το κόστος έχει εκτιμηθεί μαζί με τον Φ.Π.Α. στα 80 εκ. (πληρωτέο) ή στα περίπου 65 εκ. χωρίς Φ.Π.Α. Υποτίθεται ότι 20 εκ. από το ποσό αυτό ότι θα τα πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής. Άρα τα υπόλοιπα πρέπει να βρεθούν και μάλιστα σχετικά άμεσα.

Επιπλέον γνωρίζουμε πως ο Μελισσανίδης κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ πρόκειται να βάλει δικά του λεφτά. Γιατί αν ήταν έτσι θα είχε ήδη καλύψει κατά το ποσό αυτό την Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Συνεπώς, μένει να τα βρεί από αλλού. 


Μέχρι τώρα διαβάσαμε για «χορηγούς ανέγερσης» εκ των οποίων ο μόνος μέχρι στιγμής είναι η εταιρεία «ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.Α.» η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ανελκυστήρων και των κυλιόμενων κλιμάκων (βλέπε εδώ). Γνωρίζουμε επίσης ότι τις σκαπτικές εργασίες και τις εργασίες αντιστήριξης τις έχει αναλάβει ο Στέργιος Γάντζουλας ένας εκ των δύο ιδρυτικών μετόχων της Π.Α.Ε.

Ακούσαμε, επίσης, ότι ο «Τίγρης» πουλά τις σουίτες του γηπέδου για 10 χρόνια έναντι τιμήματος που μας φάνηκε υπερβολικό. Ακόμη κι έτσι όμως ΔΕΝ βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που χρειάζεται για το γήπεδο, το οποίο θα προέλθει από δανεισμό. Ο δανεισμός, όμως, χωρίς σοβαρές εγγυήσεις –όπως προκύπτει και από την περίπτωση του «Καραϊσκάκη»- είναι απαγορευτικός αφού τα έσοδα των γηπέδων στην Ελλάδα επί του παρόντος ΔΕΝ επαρκούν και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και για την εξόφληση κεφαλαίου και τόκων. 

Έτσι, λοιπόν, βγήκε στη γύρα ψάχνοντας κάποιον που να δίνει όσο γίνεται περισσότερα για να βαφτίσει το γήπεδο με τ’ όνομα του. Βέβαια, είναι ουσιωδώς διαφορετικό να ζητάς κάποια λεφτά για 10, 20 ή 30 χρόνια. Επιπλέον, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά είναι διαφορετικό και το ποσό που μπορείς να διαπραγματευτείς. Στην παρούσα φάση τα πράγματα είναι αρκετά πεσμένα, αλλά αυτό είναι σχετικό και σε κάθε περίπτωση πρόωρο αυτή τη στιγμή. Από την άλλη τα λεφτά που θα κατορθώσει να βρεί η Α.Ε.Κ. στην αγορά θα είναι και μια ένδειξη όχι μόνο του πόσο αυτή μετρά σαν όνομα (brand name) αλλά και της δυναμικής του Ελληνικού Πρωταθλήματος. 

Σήμερα, επειδή ως «πουθενάδες» είμαστε παντού, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε έγκυρα σχετικά μ’ αυτή την υπόθεση. Ο Μελισσανίδης «χτύπησε» την πόρτα πολύ μεγάλης εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Χώρα μας και η οποία σχεδιάζει προσεχώς να επεκτείνει τις δραστηριότητες της. 

Αν και εφ’ όσον (γιατί κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος για οτιδήποτε) ο «Τίγρης» υπογράψει με την συγκεκριμένη εταιρεία, θα πάει με την σύμβαση ανά χείρας σε τραπεζικό ίδρυμα -πιθανότατα του εξωτερικού (π.χ. Βελγικού)- για να συνάψει δάνειο με εγγύηση τα έσοδα από την σύμβαση. 

Η επιλογή τράπεζας του εξωτερικού έχει πρακτική αλλά και συμβολική σημασία:
  • Η πρακτική σημασία έγκειται στο γεγονός ότι στο εξωτερικό (π.χ. Βέλγιο) το επιτόκιο καταθέσεων είναι αρνητικό (δηλαδή, τους πληρώνεις για να έχεις τα λεφτά σου στην τράπεζα). Άρα το επιτόκιο δανεισμού είναι πάρα πολύ χαμηλό (δηλαδή, σε παρακαλάνε να σε δανείσουν).    
  • Η συμβολική σημασία είναι η «διεθνής διάσταση» που θα έχει λάβει έτσι το projectτης «Αγιά Σοφιάς» (που θα πάρει τ’ όνομα του χορηγού) ότι κι αν σημαίνει αυτό για τους υπέρμαχους του «Τίγρη» και τα «γιουσουφάκια».
Δεν έχει νόημα να γράψουμε κάτι παραπάνω σχετικά με το ζήτημα. Αφήνουμε στους «επαγγελματίες» την διασταύρωση της είδησης και την αποκάλυψη του ονόματος της εταιρείας καθώς και την εθνικότητα της. Απλά ευχόμαστε να ευοδωθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια γιατί έτσι θ’ αποδεικνυόταν ότι η Α.Ε.Κ. συνεχίζει να είναι και εμπορικά ένα αξιόλογο μέγεθος. 

Σημείωση: Είναι προφανές πως γνωρίζουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες απ’ όσες γράφουμε, τις οποίες και θα μοιραστούμε μαζί σας όταν η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά που αναφέρονται προκύπτουν από το Ενημερωτικό Δελτίο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». 

20 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου