.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. (ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ)


Οι Μελισσανίδης, Κούγιας και Μαρινάκης είναι λέει και οι τρείς τους ιδιοκτήτες ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι δύο πρώτοι μάλιστα -όπως σημειώνεται σε σχόλιο του SPORTS TRIUNFO- έχουν διατελέσει και Πρόεδροι του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. (δηλαδή, «γενικοί κουμανταδόροι»). Η ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο είναι μια από τις πολλές. Οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν περάσει από πολλά στάδια. Υπάρχει τουλάχιστον μια φωτογραφίας με Μελισσανίδη και Κούγια δίπλα-δίπλα σε ταβέρνα. Προφανώς και τότε ο Κούγιας γνώριζε για τα «πτυχία» του Μελισσανίδη (στα οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-ξεκατίνιασμα του), αλλά τότε ΔΕΝ τον ενοχλούσαν. Βέβαια, είναι λογικό αυτοί οι δύο να κάνουν παρέα γιατί είναι σχεδόν συνομήλικοι.

Αναλόγως του «προς τα που φυσά ο άνεμος» (δηλαδή, τα συμφέροντα τους μια δεδομένη στιγμή) ανταλλάσσουν μεταξύ τους φιλοφρονήσεις στα Γαλλικά, για να δείξουν -βρε αδερφέ- την παιδεία τους. Κάποιες φορές, όμως τα πράγματα ξεφεύγουν και πέφτουν και μπουνιές. Κατά παράδοση τις τρώει ο Κούγιας. Πιθανόν να τον βολεύει, γιατί έτσι μπορεί με μια ιατροδικαστική βεβαίωση να υποβάλλει μήνυση και έτσι να διαιωνίζει την κόντρα. Στο σημείο αυτό ένας παληός κι άκαμπτος κανόνας μας χαλάει την διασκέδαση.

Ο κανόνας λέγεται «αυτόφωρο». Για όσους δεν γνωρίζουν «αυτόφωρο» καλείται ένα ιδιότυπο κρυφτό, σύμφωνα με το οποίο αν κάποιος σε μηνύσει μετά από τον ξυλοδαρμό του το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κρύβεσαι μη και σε βρούν γιατί τότε θα σε συλλάβουν για να σε πάνε άμεσα (αυτόφωρο) στον Εισαγγελέα. Εδώ, βέβαια, τίθεται ένα άλλο ερώτημα: «Τους ψάχνει η Αστυνομία όλους όσους εμπίπτουν στο αυτόφωρο; Ή μήπως για κάποιους δεν μπαίνουν καν στον κόπο;».

Όχι τίποτα άλλο αλλά να πάει η καρδιά μας στην θέση της. Γιατί κάποιοι που σκέφτηκαν τον Μελισσανίδη και την συνοδεία του σαν κυνηγημένους, αναρωτιούνταν αν αυτό συνέβη στ’ αλήθεια. Εμάς δεν μας ταίριαζε μια τέτοια εικόνα. Γιατί η εικόνα του μ’ αυτό τον τρόπο κυνηγημένου ταιριάζει σε Άγγλο, ΕΑΜίτη ή Εβραίο στην διάρκεια της Κατοχής ή σε αντικαθεστωτικό επί Χούντας. Και τον «Τϊγρη» ΔΕΝ τον λές ούτε «Αριστερό» ούτε «αντικαθεστωτικό». Άλλωστε ο «Τίγρης» δεν είναι που με τον Αλεξίου και τον project manager Ανδριόπουλο προσπάθησε ανεπιτυχώς να βγάλει τον Νεοδημοκράτη Κ. Κουκοδήμο Πρόεδρο στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πέρισυ; Ή μήπως μέχρι τότε έπαιζε με «το κόμμα της καρδιάς» και στη συνέχεια τον κέρδισε ο πληθωρικός Φλαμπουράρης για λογαριασμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Όσοι, κακεντρεχείς, υποστηρίζουν ότι στην παρούσα φάση η Ν.Δ. ΔΕΝ έχει κάτι παραπάνω να του προσφέρει και γι’ αυτό κάνει κολεγιά με τους ΣΥΡΙΖΑίους (όπως του χρόνου θα κάνει το ανάποδο) τα λένε γιατί δεν είναι σε θέση ν’ αντιληφθούν ότι οδηγός στις αποφάσεις του είναι η ακεραιότητα και η ηθική αυτών με τους οποίους κάθε φορά συνεργάζεται.

Όσο για το μπουνίδι και την ακόλουθη ανακοίνωση του Κούγια ΔΕΝ έχει νόημα να ειπωθεί κάτι. Η επίθεση βόλεψε τον Κούγια και του έδωσε το «πάτημα» να βγάλει μια ανακοίνωση οχετό χρησιμοποιώντας την φρασεολογία των εντύπων του Γαύρου. Από την ανακοίνωση (στην οποία σκόπιμα δεν παραπέμπουμε) μαθαίνουμε μέχρι και για τα προσωπικά της συνοδείας του Μελισσανίδη. Για να μην αναφέρουμε πως του δόθηκε ακόμα μια ευκαιρία να επικοινωνήσει τα όσα υποστηρίζει ως εντολέας του Κουρτάκη. 

Τι να πείς και τι ν’ αφήσεις… Αν, δε, σκεφτείς από πότε άρχισε η μεταστροφή του Αλέξη (ο οποίος μέχρι τότε ήταν λάβρος κατά του Γαύρου) μπορείς να βρείς και την σημερινή αξία των «30 αργυρίων». 

Κλείνοντας, πρέπει να γίνει κάποιος λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ανεξαρτήτως της εμπλοκής του (με οποιονδήποτε τρόπο) στην υπόθεση του NOOR1 ο Βαγγέλης έχει και άλλες ιδιότητες με τις οποίες απασχολεί την επικαιρότητα. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Γαύρου. Και με την τελευταία του ιδιότητα έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Ξάνθη δηλώσεις. Δηλώσεις ακατανόητες, τουλάχιστον, για εμάς.

Ακατανόητες, γιατί αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιόν λόγο πρέπει άλλοι (και όχι ο ίδιος) να πουν στον Αλέξη (τον Τσίπρα) ότι και αυτό το Πρωτάθλημα θα το πάρει ο Γαύρος. Αυτός τόσες φορές που έχει πάει στο Μαξίμου δεν μπορεί να του το πεί ο ίδιος; Ή μήπως όταν αυτός πηγαίνει ο Αλέξης δεν είναι εκεί και μιλά μόνο με τον υιό Παππά; Μήπως ο Παππάς είναι τσακωμένος (δεν μιλιέται) με τον Αλέξη και δεν μπορεί να περάσει το μήνυμα, αναγκάζοντας τον να κάνει δηλώσεις μπροστά στις κάμερες; Οποιαδήποτε απάντηση δεκτή.

Γι’ αυτό σας λέμε με δαύτους τέτοια σκηνικά θα έχουμε. Κυριολεκτικά «Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον».

11 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου