.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι ;



 
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Με πλεόνασμα αυτοπεποίθησης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Με την αυτοπεποίθηση του νέο-προσληφθέντος υπαλλήλου σε πολυεθνική εταιρία ¨δολοφονίας κρατών¨ και  που αισθάνεται ότι κάνει τη δουλειά καλύτερα από όλους τους προηγούμενους υπάλληλους.

Εκπαραθύρωσε τη Δεξιά από το πολιτικό της σπίτι πήρε τη θέση της και ανέλαβε το ρόλο της. Έτσι η παρέα του Μητσοτάκη περιφέρεται άστεγη και ανεπάγγελτη στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Πολεμά ένα αριστερό φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ που κανένας δεν το βλέπει.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ευθαρσώς δηλώνει στη Θεσσαλονίκη ότι:

"Η ΝΔ, όπως και ένα κομμάτι της κεντροαριστεράς κάνει αντιπολίτευση σε ένα κόμμα που δεν υπάρχει πια".


Ο αντιευρωπαϊκός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον, τόνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται καν σήμερα θέμα παραμονής ή όχι στην ΕΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ… και πότε υπήρχε άλλωστε…;

Τα παλιά τα αμφιλεγόμενα τα λέγανε μέχρι να πάρουν την κυβέρνηση. Τώρα τα θυμούνται ακόμα μερικοί με νοσταλγία και τα προφέρουν φοβισμένα, όταν ξεκλέβουν λίγο χρόνο από την εντατική εφαρμογή των εντολών της τρόικας.

Τώρα δεν θέλει, δεν του επιτρέπεται και δεν χρειάζεται πλέον να θολώνει τα νερά. Αφού καταφέρνει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες να κάνει ό,τι οι προηγούμενοι- Σαμαρο- Βενιζέλοι- Παπανδρέου δυσκολευόντουσαν να κάνουν.

Ανέβασε το κόμμα – που από γεννησιμιού του πάντοτε ερωτοτροπούσε με την αστική πολιτική- στο νεοφιλελεύθερο συρμό του Σόιμπλε.  Προσέφερε με χαμόγελα την εναλλακτική λύση στο σύστημα που ζοριζόταν να ενσωματώσει τις λαϊκές μάζες σε ένα κατώτερο επίπεδο ζωής και μορφές εργασίας με μεγαλύτερη απόδοση κερδών.

Από αυτή τη θέση – του σώγαμπρου στην αστική πολιτική – προσπάθησε  το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας  στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ και στη συνέντευξη που ακολούθησε  να αυξήσει την αξία χρήσης του .

 Σε αυτή του τη πορεία φυσιολογικά θυμήθηκε και τον Ανδρέα Παπανδρέου των πρώτων χρόνων. Δεν γνωρίζει άραγε ότι: Ο πολιτικός γεροντικός εκφυλισμός του ΠΑΣΟΚ και του Αντρέα είναι αποτέλεσμα της ψευδής του νιότης;

 …Ξέχασε ο σώγαμπρος τι έλεγε σαν εργένης …

 Άσκησε κριτική στα λάθη και τις αποτυχίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και αναφερόμενος στην περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, εκθείασε ως μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή των μνημονίων και των εντολών των ξένων τοποτηρητών, που είχαν ως αποτέλεσμα,  όπως τόνισε  ‘ η εικόνα της Ελλάδας να έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο’.

Μιλώντας για το μέλλον της χώρας και αφού έταξε αόριστα φροντίδα και μέριμνα για τους φτωχούς τόνισε με έμφαση:

 ‘Μόνο η δίκαιη ανάπτυξη, που συμπαρασύρει τους πολλούς όχι αποκλειστικά στο μόχθο, αλλά και στα δικαιώματα και στα οφέλη, μπορεί να είναι μια ανάπτυξη σταθερή, θεμελιωμένη, με προοπτική και με ευεργετικές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες’.

‘Δίκαιη ανάπτυξη’ λοιπόν στον καπιταλισμό.  

Σε ένα σύστημα που όχι μόνο βασίζεται στην ανισότητα, αλλά κυρίως στην εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας. Σε ένα σύστημα που έχει το κέρδος στην καρδιά και την ψυχή του, που χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρχει παραγωγή. Και μάλιστα ένα κέρδος που πρέπει συνεχώς να αυξάνεται παράλληλα με την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

- ‘που συμπαρασύρει τους πολλούς όχι αποκλειστικά στο μόχθο, αλλά και στα δικαιώματα και στα οφέλη’.

   Δηλαδή σε μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις)

- έχουν διαλύσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

- έχουν καθιερώσει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία ως κύρια μορφή εργασιακής σχέσης στην εποχή μας.

- έχουν ουσιαστικά καταργήσει κάθε προστασία των εργαζομένων απέναντι στις απολύσεις.

- έχουν καθιερώσει σύμφωνα πρώτης εργασίας, βασικό μισθό 450 ευρώ, συντάξεις πείνας.

- έχουν καταργήσει κάθε έλεγχο και προστασία για ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους.

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον θα έχουμε  δίκαιη ανάπτυξη που θα συμπαρασύρει με αυτόματο τρόπο τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην κατάκτηση των δικαιωμάτων τους και των κλεμμένων αποδοχών τους.

μπορεί να είναι μια ανάπτυξη σταθερή, θεμελιωμένη, με προοπτική και με ευεργετικές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες’.

Το σύνολο των οφειλών  των ιδιωτών προς το δημόσιο είναι περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και κάθε μήνα αυξάνεται με ρυθμό 1,5 με 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το εθνικό χρέος είναι περίπου 180% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Από πολιτική άποψη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας.  Ακόμα και ένας  από τους ξένους ανώτερους τοποτηρητές, ο κ. Ρέγκλινγκ, θυμίζει, εν μέσω ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, τους κινδύνους που καιροφυλακτούν από μια  νέα κρίση λόγω της κυκλικότητας του φαινομένου.

Για τον πρωθυπουργό είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πάλη των τάξεων, γι’ αυτό και οι επιπτώσεις της δίκαιας ανάπτυξης θα είναι ευεργετικές για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ναι, όπως ακούγεται, τόσο ωραία!.. Αυτή η ανάπτυξη λοιπόν θα θεμελιωθεί στα αβάσταχτα χρέη, θα είναι απαλλαγμένη κρίσεων και όλοι θα κερδίζουμε!

Χαμένος μέσα στους διαδρόμους μιας εφιαλτικής  για πολλούς – και για το μέλλον της χώρας πραγματικότητας… ξέχασε να μας ανακοινώσει και τα μέτρα που σχεδιάζονται εσπευσμένα στο Μαξίμου στο πακέτο για τη τρίτη αξιολόγηση. Όπως ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος για το οποίο καλεί το υπουργικό συμβούλιο να το προωθήσει  νομοθετικά εσπευσμένα. Όπως ο συνδυασμός αυξανόμενης φοροκατεγίδας, που γονατίζουν τον κόσμο με το φιλανθρωπικό μέρισμα που μοιράζει.

Διακηρύσσει ανερυθρίαστα πως περιόρισε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, αλλά δε λέει κουβέντα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που έλεγε πως είναι το πιο απλό πράγμα να παταχθεί (και πράγματι είναι, αρκεί να τα βάλεις με τους Βαρδινογαννομελισσανίδηδες), αλλά ζει και βασιλεύει.

… Και έτσι αγαπητά μου παιδιά …όλοι θα ζήσουμε καλά και αυτοί καλύτερα!

πηγή: kommon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου