.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στα σκαριά φιλοκυβερνητικά media


Σιγά – σιγά διαμορφώνεται ένα διαφορετικό τοπίο, απ’ ό,τι ίσχυε παλιότερα στον χώρο των ΜΜΕ. Πρόσωπα κραταιά έφυγαν από το προσκήνιο και άλλα εμφανίστηκαν δυναμικά. Πλέον στο τηλεοπτικό τοπίο δύο είναι οι νέοι πόλοι που φέρονται να κινούνται φιλοκυβερνητικά.

Ο Ιβάν Σαββίδης με το κανάλι «Έ» που αγόρασε από τον Φίλιππο Βρυώνη και οι Τσέχοι της «Εmma Delta» με τον Δημήτρη Μελισσανίδη που έχουν «κλείσει» τη συμφωνία με τον Δημήτρη Κοντομηνά για εξαγορά μεγάλου ποσοστού του Alpha.

Με εξαίρεση πάντως τον Σκάι του Γ. Αλαφούζου που παίζει αντιπολιτευτικά, οι άλλοι δυο «ουδέτεροι», δηλαδή ο Ant1 του Θ. Κυριακού και το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη «κλείνουν το μάτι» διακριτικά προς τα αριστερά…


Μάρης – Λαζόπουλος οι ηγέτες του «Ε»

Στην πρώτη περίπτωση, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως και πρώτοι από όλους, το γενικό πρόσταγμα στη διαμόρφωση του προγράμματος θα έχει ο Λάκης Λαζόπουλος ενώ ενημερωτικά τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο Δημήτρης Μάρης της Media24. Έχει αποφασιστεί ήδη από τη συνάντηση Ιβάν στην Πάρο με Λαζόπουλο και κυβερνητικούς παράγοντες που ήταν περαστικοί στο νησί…

Ο κ. Μάρης έχει αναλάβει να «τρέξει» και το πρότζεκτ των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία», οι οποίες ανήκουν πλέον στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη. Το «Έθνος», μάλιστα, θα κυκλοφορήσει σήμερα και είναι ένα μεγάλο στοίχημα καθώς οι τίτλοι, παρ’ όλη την ιστορική τους αξία έχουν υποτιμηθεί από την πολύμηνη απουσία τους.

Οι σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γνωστές, άρα κατανοητή είναι και η γραμμή που θα ακολουθήσει ο σταθμός. Σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Μάρης είναι ιδιοκτήτης, στοιχηματικής εταιρείας με συνεταίρο την Ειρήνη Μανουσάκη, σύζυγο του Φώτη Μπομπολα.

Υπάρχουν πολλοί, μάλιστα, που λένε ότι ο Φώτης Μπομπολας, λόγω της επιχειρηματικής σχέσης με τον Δ. Μάρη αλλά και τις άριστες σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, παίρνει από την πίσω πόρτα πάλι το «Έθνος» και την «Ημερησία» που κατείχε δηλαδή πριν γίνει η δημοπρασία εκποίησης.

ΟΠΑΠ και στο βάθος Μελισσανίδης

Ο δεύτερος νέος τηλεοπτικός πόλος που σχηματίζεται είναι αυτός των Τσέχων του ΟΠΑΠ που είχαν για πολύ καιρό συζητήσεις με τον Δημήτρη Κοντομηνά για τον Αlpha και που πλέον έχουν καταλήξει θετικά στην αγορά του 25% του σταθμού έναντι 20 εκατ. ευρώ.

Είχαμε αποκαλύψει μάλιστα ότι το κλίμα συνεργασίας των δύο μερών είναι τόσο καλό που έχει συζητηθεί και η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού για άλλα περίπου 30 εκατ. ευρώ. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε αυτό το σημείο ή θα λάβει ένα μικρό ποσοστό τιμητικό ή θα αποσυρθεί εντελώς από το τηλεοπτικό σπορ.

Ωστόσο, στην τελική υπάρχουν και ορισμένα «αγκάθια» που πρέπει να κλείσουν για να υπάρξει άμεση μεταβίβαση. Όπως, για παράδειγμα, τι θα γίνει με το ποσό που έχει επιδικαστεί για τον κ. Στάθη Τσοτσορό που ανέρχεται στα 19 εκατ. ευρώ. Προσπαθούν δηλαδή και οι δύο πλευρές που θέλουν να επιτευχθεί το ντιλ, το ποσό αυτό να μην επηρεάσει την συμφωνία.

Επίσης, τα ανοικτά φορολογικά θέματα του κ. Κοντομηνά αποτελούν έναν επιπλέον ανασταλτικό παράγοντα, τον οποίο όλες οι επιμέρους πλευρές τρέχουν να τον κλείσουν ομαλά… Έχουμε επίσης επισημάνει ότι καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο του ντιλ φέρεται να διαδραμάτισε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Πόλεμος δισεκατομμυρίων

Ο δεύτερος πόλος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις επίσης με το Μέγαρο Μαξίμου, όμως είναι σίγουρο ότι πολύ δύσκολα θα κρατηθεί η κατάλληλη ισορροπία, αφού είναι βέβαιο ότι ως επιχειρηματικά σύνολα θα έχουν ανταγωνιστική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, ΟΠΑΠ και Stoiximan είναι δύο ανταγωνιστικές εταιρείες που προσπαθούν να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά του στοιχήματος.

Με τη Stoiximan μάλιστα να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα με τις φορολογικές Αρχές, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει ο Σκάι σε τηλεοπτική του εκπομπή. Το ίδιο προμηνύεται και στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Το σίγουρο είναι ότι προς στιγμήν δημιουργούνται δύο πυλώνες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας φίλιες προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε σημαντική χρονική στιγμή, όταν δηλαδή το κυβερνητικό έργο με τα δύσκολα μνημονιακά μέτρα γίνεται επίκαιρο κάθε μέρα και θα πρέπει να διαμορφώνεται μία πιο σφαιρική άποψη στο τηλεοπτικό κοινό. Αλλά είναι σίγουρο ότι οι επιχειρηματίες διατηρούν τις σκέψεις και συμμαχίες τους για την επόμενη μέρα.

πηγή: axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου