.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΝΙ: Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα Λυκείου!


Μετά από 7+ χρόνια κρίσης, έγινε σχεδόν… μόδα η προσφορά δωρεάν ενισχυτικών μαθημάτων, τύπου “κοινωνικού φροντιστηρίου”, είτε από φιλανθρωπικά ιδρύματα, είτε από την εκκλησία, είτε από άλλους καλοθελητές τύπου ΣΚΑΪ. Αλλά, εκτός από όλους αυτούς, υπάρχουν και κάποιες διαφορετικές δομές, οι εργατικές λέσχες, οι οποίες παρέχουν και αυτές δωρεάν μαθήματα επιπέδου γυμνασίου – λυκείου.

Όσοι /-ες μαθητές /-τριες επιθυμούν να εγγραφούν, παρακαλούμε, για τον καλύτερο προγραμματισμό της διάρθρωσης και των ωρών κάθε τμήματος, ας μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν στο τηλέφωνο 697 308 9911.


Η εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο κλείνει 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παροχής δωρεάν σχολικών μαθημάτων. Τι διαφορετικό όμως γίνεται εκεί;


Πιστεύουμε πως η διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων δεν πρέπει να περνάει από τον καταναγκασμό και την επιβολή πειθαρχίας αλλά από την ελεύθερη επιλογή των μαθητών και μαθητριών στο να συμμετέχουν, να παρακολουθούν και να μελετούν τα μαθήματά τους. Ελπίζουμε πως και αυτή τη χρονιά θα καταστήσουμε το μάθημα μια (αρκετά πιο…) ευχάριστη διαδικασία, συνεχίζοντας να ακούμε τα παιδιά μας και όχι μόνο να τους μιλάμε· να μην τα εξαναγκάζουμε μα να τα πείθουμε. Συνεχίζουμε πιστεύοντας στις μη υποχρεωτικές παρουσίες. Στην απαίτηση προσπάθειας και αυτενέργειας και όχι στην παροχή “μασημένης τροφής”. Στην παροχή των μέγιστων περιθωρίων έκφρασης, σκέψης και δημιουργίας, όχι μόνο για τα σχολικά μαθήματα μα και για όποιες μορφές τέχνης μπορούμε να υποστηρίξουμε. Γιατί τελικά προσπαθούμε να εμφυσήσουμε την αντίληψη της ευθύνης και της δημιουργίας, της δουλειάς, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων στην πράξη.

Όσοι /-ες μαθητές /-τριες επιθυμούν να εγγραφούν, παρακαλούμε, για τον καλύτερο προγραμματισμό της διάρθρωσης και των ωρών κάθε τμήματος, ας μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν στο τηλέφωνο 697 308 9911.

Απαγορεύεται να διαβάσεις τα επόμενα (εκτός κι αν είσαι εκπαιδευτικός)

Η εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο” είναι μια πλήρως αυτο-διαχειριζόμενη δομή, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην όρεξη, το μεράκι και βέβαια την οικονομική ενίσχυση, όσων μπορούν και επιθυμούν, προς αυτήν. Το “Υδραγωγείο”, σαν κάθε καλό υδραγωγείο, έχει ανάγκη από χέρια. Ο κάθε ένας και κάθε μία που ξέρει να κάνει κάτι μπορεί να βοηθήσει – και τα χρήματα είναι πάντα το λιγότερο, ο χρόνος και η όρεξη είναι που σπανίζουν!

Για να λειτουργήσει ο τομέας υποστηρικτικών μαθημάτων της εργατικής λέσχης είναι πάντα αναγκαία η στήριξη των εκπαιδευτικών. Καθώς τα μαθήματα παρέχονται άνευ χρηματικού αντιτίμου, ο/η κάθε εκπαιδευτικός συνήθως αφιερώνει 2 ώρες εβδομαδιαίως. Ως εκ τούτου, χρειάζονται πολλοί παραπάνω για να λειτουργήσει η εργατική λέσχη, σε σχέση με ένα τυπικό φροντιστήριο. Ακόμη, είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτοι εκπαιδευτικοί διαφόρων άλλων ειδικοτήτων, πέραν των αμιγώς σχολικών: για ελληνικά σε μετανάστες, για εκμάθηση χρήσης διαφόρων τύπων λογισμικού, για άλλες ξένες γλώσσες κλπ. Τα τμήματα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και πρωινές (σχολικές) ώρες.

Εάν θεωρείτε πως η αλληλεγγύη είναι το να δίνεις αυτό που δεν σου περισσεύει, πως τα χρήματα είναι το λιγότερο μα ο χρόνος και η όρεξη το περισσότερο, επικοινωνήστε μαζί μας, στο τηλ. 697 308 9911. Υλική ανταμοιβή δεν μπορούμε να προσφέρουμε. Μόνο ηθική, και ίσως την υπόσχεση πως η αλληλεγγύη είναι μια πράξη που, τελικά, επιστρέφεται.

Ομάδα εκπαιδευτικών Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο
Τηλ: 6973089911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου