.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ (ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ «ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ»)


Χαράς ευαγγέλια για τους «ενωσίτες» οι οποίοι με βάση τα τελευταία πρωτοσέλιδα της «ΩΡΑΣ» θα πρέπει να βρίσκονται στον 7ο ουρανό. Με βάση την «ενημέρωση» της «επίσημης Α.Ε.Κ.» τον Νοέμβρη θα πέσουν τα θεμέλια και μέχρι το καλοκαίρι η Α.Ε.Κ. θα έχει παραλάβει τις προκατασκευασμένες εξέδρες, η τοποθέτηση των οποίων σηματοδοτεί χρονικά το τέλος της Α’ Φάσης Κατασκευής. Μιας Φάσης, η οποία με βάση το Ενημερωτικό Δελτίο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα στοιχίσει κάτι λιγότερο από 30 εκ. Ευρώ. Ενδιαμέσως της θεμελίωσης και της παραλαβής των προκατασκευασμένων εξεδρών (τον Απρίλη) θα έχουν δρομολογηθεί και οι υπογειοποιήσεις (έτσι τουλάχιστον μας ενημερώνει η έγκυρη «ΩΡΑ»). Όλα τα παραπάνω απαιτούν πολλά λεφτά, τα οποία μέχρι σήμερα ΔΕΝ βρίσκονται στο Ταμείο της εταιρείας (εκτός και αν τα έβαλαν και μας το κρατάνε για έκπληξη).

Συνεπώς για να γίνονται οι παραπάνω ανακοινώσεις («διαρροές») πρέπει λογικά να έχουν βρεθεί τ’ απαραίτητα λεφτά. Αφήνοντας προς ώρας τις προηγούμενες πληροφορίες (τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε σε κάθε «γιουσουφάκι») ας δούμε κάποια σημεία τα οποία ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ Ν’ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ. 

Το πρώτο έχει να κάνει με τις ενδεχόμενες προσφυγές κατά της Οικοδομικής Άδειας. Θυμάστε πως η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει από καιρό προεξοφλήσει πως θα υπάρξει τουλάχιστον μια. Μένουν λίγες ακόμη μέρες για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί, καθώς στις 25 Οκτώβρη είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας υποβολής. Επειδή η Οικοδομική Άδεια είναι «Διοικητική Πράξη» η σε βάρος της προσφυγή ΔΕΝ γίνεται στο ΣτΕ, αλλά στο Διοικητικό Εφετείο. Οπότε μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος που θα την προσβάλλει.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχουν μια σειρά από τυπικά αλλά και πολύ ουσιαστικά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ακύρωση της Οικοδομικής Άδειας. Γι’ αυτά όμως θα μιλήσουμε από τα τέλη του μήνα και μετά. Ένα από αυτά είναι το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», το οποίο εδώ και μερικές μέρες έχει πάψει και τυπικά να υφίσταται, καθώς το Πρωτοδικείο κήρυξε την Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2017 ανυπόστατη (δηλαδή, ΔΕΝ έγινε ποτέ).

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση (η «επίσημη Α.Ε.Κ. την ήξερε μια-δυό μέρες νωρίτερα) κυκλοφόρησε ένα πλήρως καθησυχαστικό κείμενο. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι το κείμενο στόχευε στον καθησυχασμό των οπαδών της Α.Ε.Κ., ωστόσο ΔΕΝ ήταν μόνο αυτός ο στόχος του. Η «επίσημη Α.Ε.Κ» ήθελε με το κείμενο αυτό να καθησυχάσει και τους εμπλεκόμενους στην έκδοση της Οικοδομικής Άδειας υπαλλήλους του Δημοσίου. Είναι προφανές πως λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας του θέματος κανένα από τα παλαιάς κοπής «γιουσουφάκια» ΔΕΝ θα τολμούσε να μην αναπαράγει πιστά ότι του έδωσαν έτοιμο. 

Γνωρίζουν άλλωστε είτε από διαίσθηση είτε και από πληροφόρηση ότι το να κάνουν ρεπορτάζ για την απόφαση και όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της είναι πολύ επικίνδυνο. Έτσι περιορίστηκαν στην αναπαραγωγή του αρχικού κειμένου. Την πιο αισχρή στάση απέναντι στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» που «διψά» για αντικειμενική ενημέρωση την είχαν τα νεόκοπα «γιουσουφάκια». Κάποιο απ’ αυτά έγραψε κάποιες αράδες από τις οποίες προκύπτουν δύο άξια αναφοράς σημεία:
  • Το πρώτο έχει να κάνει με τον τρόπο παρουσίασης της απόφασης. Ο εν λόγω δημοσιογράφος (ο οποίος στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ τίμησε τον επαγγελματικό του τίτλο) γράφει μια και μόνο φράση: «Η απόφαση χαρακτηρίζει ανυπόστατη (!) τη Γενική Συνέλευση, σα να μην έγινε δηλαδή ποτέ…» και καθαρίζει. Χρησιμοποιεί το θαυμαστικό για να εκφράσει προφανώς την έκπληξη του, χωρίς να μπεί καν στον κόπο να σας ενημερώσει γιατί το Δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή. ΔΕΝ πιστεύουμε ότι ΔΕΝ έβρισκε την απόφαση για να την διαβάσει. Με το πολύ δύο τηλεφωνήματα σ’ αυτούς που παλαιότερα έπαιρνε όταν ήθελε πληροφόρηση θα μπορούσε να την έχει στα χέρια του. Συνεπώς ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε να κάτσει καλά και να μην γράψει τίποτα επί της ουσίας της απόφασης. Μιας απόφασης η οποία θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες και σ’ ότι αφορά την Ερασιτεχνική, αφού η Γ.Σ. κρίθηκε «ανυπόστατη» επειδή και το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής κρίθηκε ανυπόστατο.
  • Παρά, όμως, την στο σημείο αυτό λιγοψυχία του εν λόγω επαγγελματία της ενημέρωσης το υπόλοιπο κείμενο ΔΕΝ είναι για πέταμα. Ίσα-ίσα προκύπτει και μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία η οποία ανατρέπει ην αρχική εικόνα που η «επίσημη Α.Ε.Κ.» είχε προσπαθήσει προς τα έξω να περάσει. Αυτό είναι η είδηση ότι στην «επίσημη Α.Ε.Κ.» σκέφτεται να επαναλάβει την Γ.Σ. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως το ανυπόστατο της Γ.Σ. (το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΔΕΝ είχε νόμιμη σύνθεση όταν την συγκάλεσε) ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ (ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ) παρά τα όσα διαρρέονταν αρχικά. Ακόμη, όμως, και αυτή η απόφαση για επανάληψη της Γ.Σ. ΔΕΝ αλλάζει τίποτα επί της ουσίας όπως θ’ αναλύσουμε παρακάτω.
Η «αγωγή Αργυρόπουλου» κινείτο σε δύο επίπεδα. Το πρώτο ήταν τα τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα σχετικά με την σύγκληση και την διενέργεια της Γ.Σ. Το δεύτερο ήταν σχετικό με το περιεχόμενο (τους όρους) του ίδιου του παραχωρητηρίου. Καθώς το Δικαστήριο έκρινε ότι η Γ.Σ. ήταν ανυπόστατη ΔΕΝ προχώρησε στην εξέταση της ουσία, δηλαδή στην εξέταση του περιεχομένου του παραχωρητηρίου.

Έτσι αν υποθέσουμε ότι επαναλαμβάνεται η Γ.Σ. για να εγκρίνει εκ νέου το ίδιο παραχωρητήριο (με τους ίδιους όρους) ΔΕΝ τους λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως. Να γιατί:
  • Κατ’ αρχάς για να έχει υπόσταση η νέα Γ.Σ. πρέπει να συγκληθεί από Δ.Σ. στο οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ. Αλλιώς θα έχει τα ίδια προβλήματα νομιμότητας.
  • Ακόμη όμως και αν συγκληθεί μια νέα και χωρίς προβλήματα νομιμότητας Γ.Σ. στην περίπτωση που εγκριθεί το ίδιο παραχωρητήριο, ΤΟΤΕ το Δικαστήριο του Β’ Βαθμού (και με την προϋπόθεση ότι θεωρήσει πως η νέα Γ.Σ. κριθεί από αυτό νόμιμη) θα μπεί στην «συζήτηση επί της ουσίας». Δηλαδή στην συζήτηση για τους όρους του παραχωρητηρίου. Η συζήτηση αυτή θα βασιστεί στα ήδη κατατεθειμένα μέσω των προτάσεων των δύο πλευρών επιχειρήματα, καθώς ΔΕΝ επιτρέπεται στο Δικαστήριο του Β’ Βαθμού η επίκληση επιχειρημάτων που ΔΕΝ είχαν προβληθεί πρωτόδικα. Μόνη εξαίρεση είναι να έχει ενδιαμέσως προκύψει μια νέα εξέλιξη. Τέτοια είναι στην περίπτωση μας η παραπομπή σε Τακτική Ανάκριση για το 10+ εκ. μεταξύ άλλων και του Αλεξίου.
  • Η «συζήτηση επί της ουσίας» ΔΕΝ συμφέρει την «επίσημη Α.Ε.Κ.» καθώς πλέον θα πρέπει να είναι σ’ όλους μας ξεκάθαρο ότι η σύμβαση (παραχωρητήριο) είναι αυτό που λέμε «λεόντειος» (από την «μερίδα του λέοντα) και οι όροι της καταχρηστικοί. Συνεπώς η έγκριση της ίδιας σύμβασης ΔΕΝ τους λύνει κανένα ζήτημα. Ότι κερδίσουν με την επανάληψη θα το χάσουν στην εκδίκαση της έφεσης. Άρα στο νέο παραχωρητήριο θα πρέπει να προβλέπεται κάποιο αντάλλαγμα για την παραχώρηση του γηπέδου στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι μια τέτοια παραχώρηση είναι νομικά δυνατή.
  • Αν όντως έχουν στην «επίσημη Α.Ε.Κ.» ν’ αλλάξουν ρότα και να τα κάνουν όλα σωστά, δηλαδή ΝΟΜΙΜΑ, τότε πρέπει να τα κάνουν με την σωστή σειρά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συγκαλούν πρώτα την Γ.Σ. η οποία και αποφασίζει τους όρους (συμπεριλαμβανομένου και του ανταλλάγματος) της παραχώρησης. Στη συνέχεια το Δ.Σ. με βάση την απόφαση της Γ.Σ. συντάσσει την σύμβαση την οποία και υποβάλλει για την απαραίτητη έγκριση στο Εφετείο Αθηνών. Μόνον έτσι θα είναι σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.
Μετά από τα παραπάνω είναι προφανές ότι αν η «επίσημη Α.Ε.Κ.» ΔΕΝ κινηθεί όπως περιγράψαμε το μόνο που θα έχει καταφέρει θα είναι «μια τρύπα στο νερό». Κάτι που, πλέον, ΔΕΝ το αντέχει το δύσμοιρο Σωματείο. 

Κλείνοντας το σημερινό μας κείμενο έχουμε να σημειώσουμε δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να σταματήσουν να λένε και να γράφουν τις χαζομάρες σχετικά με το αν η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη ή όχι. 

Το δεύτερο είναι η ευχή μας να βρούν κάποια στιγμή το κουράγιο οι ΑΕΚτζήδες ρεπόρτερ να κάνουν και ένα ουσιαστικό ρεπορτάζ. Επειδή οι περισσότεροι από εσάς αρέσκονται στην Βυζαντινή Ιστορία ας έχουν υπ’ όψη τους ότι η Αυτοκρατορία έπεσε λόγω λειψανδρίας (έλλειψης ανδρών). Πολλοί απ’ αυτούς είχαν επιλέξει τον μοναχισμό αναζητώντας μέσα στην ησυχία, στα «ιερά βιβλία» και τις προσευχές «έναν άλλο καλύτερο κόσμο». Όπως ακριβώς κάποιοι σύγχρονοι αναζητούν την Α.Ε.Κ. στις «άλλες Α.Ε.Κ.» αρνούμενοι έτσι ν’ αναμετρηθούν (όπως και οι Βυζαντινοί μοναχοί) με την στυγνή πραγματικότητα της Α.Ε.Κ.

«Ψυχή βαθιά» που θα ‘λεγε και κάποιος γνωστός μας…

Σημείωση: Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα www.sport24.gr.


11 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

πηγή: aetofolia.gr

1 σχόλιο:

  1. Κλάψε γαυράκο. Ολο απο μήνα σε μηνα πηγαινεις τις σοβαρες εξελιξεις που θα σταματησουν το γηπεδο ενω αυτο προχωραει σφαιρα. Συνεχισε να μετρας τα λεφτα του Τιγρη να δεις αν φτανουν και να ονειρεύεσαι δικαιώσεις στο ΣτΕ. Οταν βεβαια ξεφτιλιστεις οπως μέχρι σημερα σε ολα αυτα θα σφυρίζεις αδιαφορα και θα μας γραφεις αρθρα για τα μνημονια. Απιστευτο γελιο μας προσφερεις. Συνεχισε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή