.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Ολόκληρη η χτεσινή συζήτηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα τις υπογειοποιήσεις (βίντεο)





Παραδουλεύτρες επιχειρηματικών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ και Δύναμη Ζωής – Δούρου

Πραγματοποιούν στη Νέα Φιλαδέλφεια «θαύματα», που θα ζήλευαν και υπόδουλοι στο κεφάλαιο, ηγέτες του τρίτου κόσμου…



Εφιαλτικό το μέλλον της ευρύτερης περιοχής από τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιδιωτικού γηπέδου, σε περίπτωση που τελικά κατασκευαστεί.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης(ΔΕΔ) ένα από τα δύο θέματα ήταν η «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της Πατριάρχου Κων/νου στη Νέα Φιλαδέλφεια». Όσοι έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς με το θέμα,  γνωρίζουν τα προβλήματα και τις βαριές επιπτώσεις που θα έχουν οι υπογειοποιήσεις στη ποιότητα ζωής των πολιτών.


Αρχικά ο δήμαρχος αναφέρθηκε συνοπτικά σε κάποιες πλευρές του έργου. Στη συνέχεια οι επιστημονικοί συνεργάτες του δήμου, Δέσποινα Σπανούδη και Κώστας Μπαρούτας, παρουσίασαν τις απόψεις του σχετικά με τις σχεδιαζόμενες υπογειοποιήσεις που θα υπηρετούν το ιδιωτικό γήπεδο.
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις, οι απόψεις, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί, και ως ένα βαθμό φάνηκε το επίπεδο πληροφόρησης των εκπροσώπων των φορέων που παρίσταντο, μέσα από όσα ειπώθηκαν.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου παρέλαβε τη μελέτη που παρήγγειλαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κατάπιε αμάσητη, και την έθεσε σε διαβούλευση… στη καρδιά του καλοκαιριού. Αγνοώντας τη κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου, τις ενστάσεις – αντιρρήσεις του κλπ. Αλλά ακόμη και τις προσχηματικές επιφυλάξεις που είχε κρατήσει κατά τη συζήτηση της ΜΠΕ του γηπέδου. Και σε υπηρέτρια να έδινες εντολή να δηλητηριάσει κόσμο, το λιγότερο θα τους προειδοποιούσε.

Οι εγκρίσεις των υπογειοποιήσεων για τις οποίες υποτίθεται τώρα γίνεται η διαβούλευση, είναι προαπαιτούμενες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου. Η οποία στο μεταξύ έχει εκδοθεί!!! Αυτά φυσικά καθόλου δεν ενοχλούν τα συστημικά ΜΜΕ που παριστάνουν ότι υπερασπίζονται τη νομιμότητα. Τους ενοχλεί μόνο που ο Ρουβίκωνας έριξε τρικάκια στο προαύλιο της βουλής, ο ταβερνιάρης στο τάδε νησί που δεν έκοψε απόδειξη για να δώσουμε τα λεφτά στους τοκογλυφους, ο άνεργος που δε πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο, οι απείθαρχοι που δε πληρώνουν διόδια στους εργολάβους, οι ανυπάκουοι που ματαιώνουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οι συγκεκριμένες υπογειοποιήσεις γίνονται αποκλειστικά για τις ανάγκες του ιδιωτικού γηπέδου, και θα επιβαρύνουν βάναυσα τη κυκλοφορία και όχι μόνο στη πόλη. Δημιουργούν δυο κυκλικούς κόμβους, ένα στη κεντρική πλατεία κι ένα στο τρίγωνο, χωρίς φανάρια για τη διέλευση πεζών. Εάν κι εφόσον συμβούν αυτές οι αλλαγές, το πέρασμα από τη μια μεριά της πόλης στην άλλη, θα γίνει τόσο δύσκολο κι επικίνδυνο, όσο ίσως είναι να συναντηθούν οι νοτιοκορεάτες με τους βορειοκορεάτες. 

Από αφορμή το θέμα αναφέρθηκαν σειρά από αποκαλυπτικά και απίθανα στοιχεία, τεχνάσματα, μεθοδεύσεις, περιφρόνηση του δήμου και των δημοτών, όλα για να υπηρετηθούν τα κέρδη επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ότι δηλαδή συνέβαινε και συμβαίνει γενικά και συνήθως σε όλο το καπιταλιστικό κόσμο, όπου το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί την άρχουσα τάξη κάθε χώρας. Ότι συνέβαινε και συμβαίνει στην ελληνική μπανανία. Τώρα με το πάλαι ποτέ αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛΛ, συμβαίνει στον υπερθετικό βαθμό. Ότι τους βάλουν μπροστά τους να υπογράψουν οι ξένοι τοκογλύφοι και τα ντόπια κοράκια, το υπογράφουν και το προωθούν πάση δυνάμει. Όσο και να επιβαρύνει το λαό που χρόνια τώρα στενάζει.

Έχουν υπολογίσει πρόχειρα το κόστος των υπογειοποιήσεων, με το υποβαθμισμένο ποσό των 15.000.000 ευρώ, ενώ η πραγματικότητα είναι πως θα βρίσκεται κοντά στα 25.000.000 ευρώ. Από δημόσιο χρήμα που έχει εισπραχτεί από φόρους στους πολίτες και βρίσκεται στο ταμείο της Περιφέρειας Αττικής. Κι αυτό χωριστά από τα 20.000.000 ευρώ που πρόκειται να δοθούν από τις ίδιες πηγές για αυτό καθαυτό το γήπεδο. Η μνημονιακή περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου που έχει παρκάρει μισό δις στις τράπεζες, που δε δίνει σεντς για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, δεν ανοίγει ένα κλειστό νοσοκομείο, σκορπάει τα λεφτά μας σε αχόρταγους πολυεκατομμυριούχους που ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κερδίσει περισσότερα.

Μέσα από όλο αυτό το σκανδαλώδες τοπίο, που ορθά εντοπίστηκε και παρουσιάστηκε από το δήμο, προκύπτει η υποτονική και αναλογικά ανεπαρκής  αντίδραση του, καθώς δεν αξιοποίησε και δεν αξιοποιεί σειρά δυνατοτήτων και υποχρεώσεων που έχει, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου και των πολιτών.

Όσα είπε εισηγητικά ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος

   .

Οι τοποθετήσεις των Δέσποινα Σπανούδη και Κώστα Μπαρούτα, επιστημονικών συνεργατών του δημάρχου, οι ερωτήσεις κι οι απόψεις φορέων

    .


   .

2 σχόλια:

  1. εδω εσυ και τα συντροφια σου στην ΛΑΕ τυπου Σωτηρηκαι ο αλλος ο δημαρχος δραπετσωνας ειστε παραδουλευτρες και πουτανακια του πρεζεμπορου αλλα μην ανησυζεις μεχρι και τις περγολες που εχετε στα κωλοσπιτα σας θα καταγγελουμε απο εδω και περα. και τις μανες εξω απο τα σπιτια ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ θα πεταξουμε απο τα προστιμα που θα τρωνε. ΑΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΓΚΑΝΟΣ:
      Ήθελα να΄ξερα όλοι αυτοί που μιλάμε στην διαβούλευση για την υπογειοποίηση, πού ήταν τόσον καιρό;
      Τώρα ξύπνησαν;
      Λίγο αργά δεν ξύπνησαν;
      Γιατί δεν είπαν τίποτα εναντίον του σχεδίου Μελισσανίδη.
      Θα το λουστούνε το γήπεδο οι πονηρίδηδες...

      Διαγραφή