.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ρωσία: Καταδίκη για βασανιστήρια σε φυλακή [Σκληρό βίντεο]


Στις 13 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Δικαστήριο Εκατερινμπούργκ   της Ρωσίας, καταδίκασε τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της φυλακής «IK-2», Μιχαήλ Μπελοούσοφ για οργανωμένα βασανιστήρια και σεξουαλική βία εναντίον των κρατουμένων.

Σχετικό βίντεο με την κτηνωδία των δεσμοφυλάκων , αλλά και κρατουμένων που συνεργάζονταν με την διεύθυνση της φυλακής, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από ρωσικά ΜΜΕ τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο Μπελοούσοφ κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας και οργάνωση βασανιστηρίων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6,5 χρόνων και οι κρατούμενοι - συνεργάτες του, από τέσσερα χρόνια έως πέντε χρόνια και τρεις μήνες για βασανιστήρια και βασανιστήρια με βίαιες πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα. Η  Εισαγγελία είχε ζητήσει για τον Μπελούσοφ οκτώ χρόνια φυλάκισης και για τους υπόλοιπους, από πέντε έως πεντέμισι χρόνια.


Η Εισαγγελία σημείωσε ότι ο Μπελοούσοφ είχε συστήσει μία «ιεραρχική δομή» στην φυλακή, όπου οι κρατούμενοι που διέπρατταν εγκλήματα εναντίον άλλων κρατουμένων, απολάμβαναν υπηρεσιών και δώρων εκτός και κατά παράβαση του κανονισμού. Σε ένα επεισόδιο - και το μοναδικό που δημοσιοποίησαν οι αρχές - οι συνεργαζόμενοι κρατούμενοι ξυλοκόπησαν έναν συγκρατούμενό τους, όταν εκείνος αρνήθηκε να εκτελέσει ένα «καψόνι». Την επόμενη μέρα, τον έγδυσαν και τον χτύπησαν στις τουαλέτες, ενώ τον έδεσαν και σε μεταλλικό κρεβάτι, τραβώντας, ταυτόχρονα, βίντεο.

πηγή: tvxs.gr

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου