.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Δασικός χάρτης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού: 180,6 στρέμματα το δάσος!

Αυτός είναι ο Δασικός Χάρτης του δήμου Ελληνικού που περιλαμβάνει την περιοχή του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού μέχρι τον Αγιο Κοσμά, η οποία εκχωρείται στους πλιατσικολόγους καπιταλιστές του real estate. Τα σκιασμένα σημεία είναι τα δασικά τμήματα. Από τον Πίνακα που συνοδεύει τον δασικό χάρτη και στους οποίους καταγράφονται αναλυτικά όλα τα πολύγωνα, προκύπτει ότι η έκταση των δασικών τμημάτων είναι 180,6 στρέμματα!

Ιδού, λοιπόν, η απόδειξη της απόκρυψης αυτού του δασικού χάρτη με εντολή της κυβέρνησης. Η αναλυτική περιγραφή όλων των δασών και δασικών εκτάσεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, τα οποία προσπαθούν να αποφύγουν με διάφορες μεθοδεύσεις (από εκβιασμούς σε υπηρεσιακούς παράγοντες μέχρι απροκάλυπτες παρανομίες), στις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά.


Οπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, ο δασικός χάρτης έχει θεωρηθεί από τη Διεύθυνση Δασών Πειραιά πριν από ένα χρόνο, στις 15 Δεκέμβρη του 2016. Η Διεύθυνση Δασών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να αναρτήσει τον δασικό χάρτη σις 30 Δεκέμβρη του 2016. Ομως οι Κ. Δημόπουλος και Σ. Τσιλίκουνας, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλοντος, με παράνομη προφορική εντολή υποχρέωσαν την α/α προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά να τους στείλει τον θεωρημένο δασικό χάρτη, τον οποίο καταχώνιασαν στα συρτάρια τους.

Αυτό έγινε για να μπορέσουν να υποχρεώσουν τον Δασάρχη Πειραιά, «με το πιστόλι στον κρόταφο» όπως έχουμε αποκαλύψει, να αποχαρακτηρίσει τα 180,6 στρέμματα. Παρά την αφόρητη πίεση που δέχτηκε, ο Δασάρχης υπερασπίστηκε με την Πράξη Χαρακτηρισμού 36,92 στρέμματα δάσους.

Αν ο δασικός χάρτης είχε αναρτηθεί στις 30 Δεκέμβρη του 2016, όπως επιβαλλόταν, ο Δασάρχης δε θα μπορούσε να κάνει Πράξη Χαρακτηρισμού και η υπόθεση του αποχαρακτηρισμού των 180,6 στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων θα παραπεμπόταν υποχρεωτικά στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α). Σ’ αυτή την Επιτροπή, το ΤΑΙΠΕΔ θα είχε το δικαίωμα να υποβάλει τις αντιρρήσεις του κατά του χαρακτηρισμού ως δασικών των 180,6 στρεμμάτων, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 7 του άρθρου 25 του δασοκτόνου νόμου 3889/2010, που αναφέρει:

«Μετά την ανάρτηση του δασικού χάρτη οι Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων της παραγράφου 3 του άρθρου 10 τον ν. 998/1979 καθίστανται αναρμόδιες για την εξέταση θεμάτων που ανάγονται στον χαρακτηρισμό εκτάσεων που εμπίπτουν στον χάρτη αυτόν. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί κατά την διαδικασία του άρθρου 14 του ν. 998/1979 και δεν έχουν εξεταστεί μέχρι την ανάρτηση του δασικού χάρτη (σ.σ. εννοεί αιτήσεις για Πράξη Χαρακτηρισμού), καθώς και οι κατά την πιο πάνω διαδικασία υποθέσεις που εκκρεμούν στις επιτροπές της παραγράφου 3 του άρθρου 10 του ίδιου νόμου, θεωρούνται ως αντιρρήσεις και παραπέμπονται προς εξέταση στην αρμόδια Επιτρροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.)».

Γι’ αυτό και στις αρχές Δεκέμβρη του 2016 η πολιτική ηγεσία  του υπουργείου Περιβάλλοντος πίεσε τη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος για υποβολή ερωτημάτων στο ΝΣΚ, προκειμένου αυτό να εκδώσει Γνωμοδότηση αποχαρακτηρισμού των Τεχνητών Δασικών Φυτειών, μολονότι είναι παντελώς αναρμόδιο. Γι’ αυτό διέταξαν την α/α προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά να μην αναρτήσει τον δασικό χάρτη. Αν το έκανε, όλες οι πιέσεις σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες θα πήγαιναν στράφι και τελικά θα ματαιωνόταν ο στόχος του παράνομου αποχαρακτηρισμού των 180, 6 στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που είναι διάσπαρτες στο «φιλέτο» Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Παραπέρα, ο δασικός χάρτης του δήμου Ελληνικού παραμένει ακόμα στα συρτάρια της ΓΔΑΠΔΑ, γιατί οι 65 κάτοικοι προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο κατά της προκλητικής απόφασης της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων του Πειραιά και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι το δικαστήριο θα νομιμοποιήσει την προκλητική απόφαση της ΤΕΕΑ.



ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου