.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Σπύρος Καβακόπουλος: Κατά της παγκοσμιοποίησης με Αμερικάνικα τραγουδάκια ως δήθεν Ελληνικά κάλαντα


Κατά της παγκοσμιοποίησης με Αμερικάνικα τραγουδάκια ως δήθεν Ελληνικά κάλαντα  
Στις ειδήσεις Ελληνάκια της Μαριούπολης (Ουκρανίας), τραγουδούν «Τρίγωνα κάλαντα» νομίζοντας ότι είναι Ελληνικό παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με πολλά Ελληνάκια και συλλόγους της Ελλάδος, που το τραγουδούν ως κάλαντο ακόμη και στους ηγετίσκους της χώρας. Σκέφτομαι όταν μεγαλώσουν τα Ελληνάκια της Μαριούπολης και ανακαλύψουν ότι αυτό που τραγουδούσαν, δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα Αμερικάνικο τραγούδι, πως θα αισθάνονται για την χώρα που κατάγονται. 

Δυστυχώς την αφελληνισμένη μας τηλεόραση, βλέπουν και ομογενείς δάσκαλοι. Ακούν τι τραγουδιέται τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα και μόνοι χωρίς καμιά βοήθεια προσπαθούν να ξυπνήσουν στα παιδιά την Ελληνική συνείδηση, συνείδηση όμως με αμερικάνικα τραγούδια;;; Θα μου πείτε μα εδώ ολόκληροι δήμαρχοι αφελληνίζουν με τα μολυβένια στρατιωτάκια του Πρωσικού στρατού (βλέπε Αίγιο Πάρκο Χριστουγέννων), με Paint Face λες και είναι Απόκριες, με χορό Ζούμπα λες και είμαστε Βραζιλία, με ξωτικά λες και είμαστε Σκανδιναβοί. 
 
Η παγκοσμιοποίηση της σκέψης, ταυτότητας, γλώσσας, ηθών και εθίμων, τραγουδιού και βάλε, τρέχει και δεν φτάνει στη χώρα μας και μάλιστα με ευθύνη όλων αυτών που δήθεν είναι κατά της παγκοσμιοποίησης. Βλέπεις είναι πολύ κουλτουριάρικο να το λες.

http://www.alithia.gr/tv/eidiseis/hristoygenna-toy-skai-me-toys-ellines-tis-marioypolis-tis-oykranias-xios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου