.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Τι περιέχει η τελικά ψηφισθείσα (ν)τροπολογία του… Χουντονή


Η τροποποίηση της (ν)τροπολογίας στη Βουλή, που προσέφερε το διάτρητο άλλοθι στους ”διαφωνούντες” για να ψηφίσουν ξεδιάντροπα και αξιοθρήνητα το νομικό έκτρωμα, αφορούσε την αφαίρεση της αυτεπάγγελτης δίωξης στην περίπτωση της απειλής άσκησης βίας υπαλλήλου πλειστηριασμού.

Αυτή η τροποποίηση, όμως, δεν αλλάζει τον ”χουντικού” τύπου προσανατολισμό της (ν)τροπολογίας.
Κατ’ αρχάς παραμένει η αυτεπάγγελτη δίωξη με βαριές ποινές φυλάκισης, ακόμα και σε απλή σωματική βλάβη σε βάρος υπαλλήλου πλειστηριασμού, η οποία μπορεί εύκολα να καταγγελθεί από τον ίδιο.


Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτεπαγγέλτως, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, θα τιμωρείται και όποιος εισέρχεται σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στο χώρο αυτό, παρά τη θέληση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τον χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο ίδιος υπάλληλος του πλειστηριασμού (!), και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του πλειστηριασμού, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Ενώ με φυλάκιση, επίσης, τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους κατά το χρόνο μη διεξαγωγής  του πλειστηριασμού με σκοπό (!) την παρακώλυση του!

Με το τελευταίο, λοιπόν, εδάφιο θα διώκεται και η είσοδος και παραμονή σε χώρους που πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός, πριν τη διεξαγωγή του, αν ο εισερχόμενος σκοπεύει (ποιος το κρίνει και πως) να παρακωλύσει τον πλειστηριασμό!!!

Παρατηρείται, λοιπόν, ότι θα υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο αοριστίας και αυθαιρεσίας , τόσο στον συμβολαιογράφο – υπάλληλο του πλειστηριασμού – ο οποίος θα μπορεί , κατά βούληση, να διατάζει τη σύλληψη οποιουδήποτε , διότι π.χ. εισήλθε ή παραμένει στο χώρο, παρά την επιθυμία του, αλλά και στο διοικητή της αστυνομικής δύναμης, ο οποίος θα μπορεί να συλλαμβάνει όσους εισέρχονται σε χώρο που θα γίνει ο πλειστηριασμός με την υποψία της παρεμπόδισής του!

Η (ν)τροπολογία τινάζει στον αέρα και τα τελευταία ίχνη των πιο θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και καταλύει τον πιο ουσιώδη πυρήνα του κράτους δικαίου.

Και αυτό, όπως λέει ρητά η αιτιολογική έκθεση, προς εξυπηρέτηση, άκουσον-άκουσον, των κεφαλαιακών αναγκών του ”αγίου” τραπεζικού κεφαλαίου!

Δοξάστε τους!

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου