.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Δυτική Αττική: Κυβερνητική φιέστα με πολλαπλούς στόχους

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΓΟΥ

Διήμερο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση οργάνωσε η κυβέρνηση και η περιφέρεια στην πληγείσα περιοχή της Δυτικής Αττικής το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο συνέδριο παρευρέθηκε σύσσωμη η περιφέρεια, το υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο πρωθυπουργός, ο οποίος  μίλησε την Κυριακή, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου ήταν η απόκρυψη των ευθυνών της κυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζει για το ταξικό έγκλημα στη Μάνδρα που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, αλλά και η συνολική αποποίηση των ευθυνών για τα κομβικά ζητήματα υποβάθμισης  της Δυτικής Αττικής.


Με την υποκρισία να περισσεύει όλοι αναγνώρισαν την σημασία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο και έσπευσαν να τονίσουν την αναγκαιότητα στήριξής τους  από τους κρατικούς μηχανισμούς, αλλά και την υποχρέωση όλων των φορέων για άμεση δράση.

Για ακόμη μία φορά βέβαια, το πολιτικό και ταξικό έγκλημα της φονικής πλημμύρας αποκόπηκε απο τις πραγματικές του αιτίες. Συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά τρικ, αναζήτησαν  το φταίξιμο στα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, αλλά και σε χρόνιες παθογένειες που οφείλονται μόνο στις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων…

Ταυτόχρονα, με περίσσιο θάρρος- ή μάλλον ξεκάθαρο θράσος- τόσο ο πρωθυπουργός, όσο  και η περιφερειάρχης επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο υποσχέσεων πολλών εκατομμυρίων για μελλοντικά αναπτυξιακά έργα,  μεταξύ αυτών και αντιπλημμυρικά.

Όλα αυτά από μια κυβέρνηση που έχει δείξει περίτρανα ότι ευνοεί με κάθε τρόπο όπως και οι προηγούμενες την ασύδοτη επέλαση του βιομηχανικού, κατασκευαστικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο απ’ τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Συγκεκριμένα όπως χαρακτηριστικά τόνισε το υπουργείο Υποδομών θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία οργανωμένων επιχειρηματικών πάρκων στην περιοχή, ενώ με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ θα δίνονται κίνητρα σε επιχειρήσεις για να μετεγκατασταθούν εκεί. Όχι μόνο, δηλαδή, δεν προαναγγέλθηκε κανένα μέτρο ελέγχου της δραστηριότητας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ήδη υπάρχουσων βιομηχανιών , αλλά επι της ουσίας μας διαβεβαίωσε για την επερχόμενη αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και των οχλουσών χρήσεων που τη συνοδεύουν στις ήδη υποβαθμισμένες γειτονιές της Δυτικής Αττικής.

Αναδείχθηκε έτσι ένας ακόμη στόχος του συνεδρίου: η εκ νέου διαβεβαίωση της κυβέρνησης για την σταθερή και αμετάκλητη πρόσδεσή της στα συμφέροντα του κεφαλαίου, της κερδοφορίας του και της καταστροφικής του επέλασης.

Φυσικά ούτε λόγος για τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στις ζώνες αυτές που βιώνουν καθημερινά μέσα από το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα το τι σημαίνει “βιώσιμη ανάπτυξη”, “ανάκαμψη”, “επιχειρηματικά κίνητρα” και “αναπτυξιακά μέτρα”.

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου