.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

H Διεθνής Αμνηστία ξεκινάει σήμερα τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων


29 Νοεμβρίου 2017

H Διεθνής Αμνηστία ξεκινάει σήμερα τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων
                                                                                                                                         
Δύο άντρες διώκονται επειδή διαμαρτυρήθηκαν για εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη, μία γυναίκα που αγωνίζεται για το δικαίωμα στέγης στην Κίνα και 11 υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Τουρκία είναι ανάμεσα σε εκείνους και εκείνες που θα λάβουν γράμματα αλληλεγγύης από τους υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας αυτόν το Δεκέμβρη, καθώς ο 15ος Μαραθώνιος Γραμμάτων ξεκινάει.

Κάθε Δεκέμβριο, ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας από όλο τον κόσμο γράφουν εκατομμύρια γράμματα και αναλαμβάνουν δράση για ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματά παραβιάζονται, στα πλαίσια της μεγαλύτερης παγκόσμιας εκστρατείας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέρυσι, έλαβαν χώρα τουλάχιστον 4,6 εκατομμύρια δράσεις σε περισσότερες από 180 χώρες.


«Για 15 χρόνια, ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων δίνει ελπίδα στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Φανταστείτε να βρίσκεστε απομονωμένοι στη φυλακή και να λαμβάνεται χιλιάδες γράμματα υποστήριξης και αλληλεγγύης ή να ανακαλύπτετε ότι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο σας στηρίζουν στην προσπάθειά σας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία ενός συγγενή σας. Γράφοντας γράμματα μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε ζωές», είπε ο Salil Shetty, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο δέχονται επιθέσεις, αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες απλώς επειδή εξέφρασαν την γνώμη τους ή επειδή προστάτεψαν το περιβάλλον και εμείς οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στις αρχές ότι βλέπουμε τι κάνουν. Παρόλο που είναι σε θέση να παρενοχλούν, να λογοκρίνουν ή να φυλακίζουν ανθρώπους, δεν μπορούν να σωπάσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν τα άτομα αυτά δείχνοντας την αλληλεγγύη τους».

Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία

Εκτός από τα γράμματα αλληλεγγύης, οι υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας μπορούν να γράψουν γράμματα και επιστολές σε ανθρώπους σε θέσεις εξουσίας, καλώντας τους να προστατέψουν τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τον περασμένο χρόνο, σε συνεργασία με άλλες ΜΚΟ στις ΗΠΑ, η Διεθνής Αμνηστία παρέδωσε περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές στον Λευκό Οίκο, καλώντας τον Πρόεδρο Ομπάμα να δώσει χάρη στον πληροφοριοδότη Edward Snowden. Ο Snowden είπε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, ταπεινά και μέσα από την καρδιά μου, για την ακλόνητη υπεράσπισή σας και στήριξή σας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο από εσάς ενωθήκατε για να πείτε με μία φωνή ότι η αλήθεια έχει σημασία. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την τεράστια ευγνωμοσύνη μου».

Στα 15 χρόνια του Μαραθωνίου έχουν πραγματοποιηθεί εκατομμύρια δράσεις από ακτιβιστές σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο, αυτές οι δράσεις οδηγούν σε αληθινές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Άνθρωποι αδίκως φυλακισμένοι απελευθερώνονται, βασανιστές βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και φυλακισμένοι αντιμετωπίζονται με περισσότερη ανθρωπιά.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλους και όλες να δείξουν την στήριξή τους και αυτή τη χρονιά και να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους, ομάδες και κοινότητες ανά τον κόσμο ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους.

Αυτό το χρόνο, οι άνθρωποι που σας χρειάζονται είναι:

Οι 10 της Κωνσταντινούπολης και Taner Kilic - Τουρκία
Αυτή τη στιγμή 11 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία κατηγορούνται, όταν συνελήφθησαν παρακολουθώντας ένα σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 5 Ιουλίου  Ανάμεσά τους, για πρώτη φορά στο Μαραθώνιο Γραμμάτων, βρίσκονται άτομα που ανήκουν στο ανθρώπινο δυναμικό της Διεθνούς Αμνηστίας. Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας, İdil Eser, καθώς και ο πρόεδρος,  Taner Kılıç, που είχε φυλακισθεί ένα μήνα πριν τους υπόλοιπους. Αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες σχετικά με «τρομοκρατικά» εγκλήματα και είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνων. Περισσότερα εδώ

Ni Yulan - Κίνα
Μία πρώην  δικηγόρος, η Ni Yulan, διώκεται από τις αρχές εδώ και 20 χρόνια, έχοντας ξυλοκοπηθεί μάλιστα κατά την κράτηση της τόσο βίαια που πλέον χρειάζεται αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή υπερασπίζεται άτομα τα οποία εκτοπίσθηκαν από τα σπίτια τους για χάρη κερδοσκοπικών κατασκευαστικών έργων. Περισσότερα εδώ

Sakris Kupila
Ο Sakris Kupila, ένας 21χρονος φοιτητής ιατρικής από την Φινλανδία, αγωνίζεται για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στη χώρα του χωρίς προϋποθέσεις καθώς τώρα γίνεται μόνο αν προηγηθεί διάγνωση «ψυχικής διαταραχής» και στείρωση. Ο Sakris αντιτίθεται σε αυτήν την εξευτελιστική αντιμετώπιση και παρά τις απειλές που δέχεται, ζητά αλλαγή στη νομοθεσία. Περισσότερα εδώ

Farid and Issa
Ο Farid al-Atrash και ο Issa Amro , δύο Παλαιστίνιοι ακτιβιστές, ζητούν να σταματήσει οι Ισραηλινός εποικισμός– έγκλημα πολέμου της 50ετούς Ισραηλινής κατοχής παλαιστινιακής γης. Αφοσιωμένοι στη μη χρήση βίας, οι δύο ακτιβιστές αντιμετωπίζουν απειλές και επιθέσεις. Το Φεβρουάριο του 2016, ο Issa και ο Farid διαδήλωσαν ειρηνικά ενάντια στον Ισραηλινό εποικισμό.  Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες, σχεδιασμένες για να εμποδίσουν την ανθρωπιστική τους δράση. Δείτε εδώ

Clovis Razafimalala - Μαδαγασκάρη
Ο Clovis προσπαθεί να προστατέψει το υπό εξαφάνιση τροπικό δάσος της Μαδαγασκάρης, το οποίο  απειλείται από ένα δίκτυο λαθρεμπόρων που κερδίζει από αυτά δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προσπάθειες του να σώσει αυτό το σπάνιο δέντρο είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο και να καταδικαστεί με ψευδείς κατηγορίες, ενώ μπορεί να φυλακιστεί ανά πάσα στιγμή. Δείτε εδώ


Χορηγός επικοινωνίας της εκστρατείας είναι ο όμιλος 24media.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου