.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΒΧΨΑ: Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες έξω από το Market In στα Ιωάννινα







Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


29/11/2017


ΨΗΦΙΣΜΑ


Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ η οποία ταγμένη στο πλευρό της εργοδοσίας των super market Market In, έβαλε τις δυνάμεις καταστολής να επιτεθούν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη έξω από το s/m Market In στα Ιωάννινα, ενώ προχώρησε και στη σύλληψη 12 από αυτούς.


Οι συνάδελφοι, πρώην εργαζόμενοι του Καρυπίδη, διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης.



Η μανία των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τους εργαζόμενους έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους. Μπροστά σε αυτό το όργιο καταστολής, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων είχε κηρύξει για σήμερα 24ωρη Απεργία στην επιχείρηση Market In.


Ένα αντίστοιχο κατασταλτικό σκηνικό έχουμε δει να στήνεται σε μια σειρά ταξικών αγώνων για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία πάει πάντοτε χέρι-χέρι με την κρατική-κυβερνητική διαχείριση, με τους αντεργατικούς-αντικοινωνικούς νόμους, την αστυνομική καταστολή και τη δικαστική εξουσία. Ένα αντίστοιχο κρούσμα βιώσαμε κι εμείς, κατά την επίθεση που δεχθήκαμε με τις συλλήψεις συναδέλφων μας και τις συνεχιζόμενες διώξεις εις βάρος τους στην απεργιακή μας συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός την Κυριακή 28/12/14.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στον Καρυπίδη.


Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας. Παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους.


Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη συλλογική αντίστασή μας στην καταστολή, την ποινικοποίηση και την κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.


Κάτω η εργοδοτική – κρατική τρομοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου