.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η ΕΑΚ. καταγγέλλει κατασκευασμένες ειδήσεις και αναφέρεται στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων του δήμου..



E.A.K.
Εμείς οι ακραίες φωνές
(για τις εκλογές του σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας)
Στο ενημερωτικό site της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας «Φιλαηδόνα», που διατείνεται ότι σκοπός του είναι η αντικειμενική ενημέρωση και όχι η κατασκευή ειδήσεων (!) διαβάσαμε δυο κατασκευασμένες ειδήσεις που αφορούν τις εκλογές του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου. 
Ψέμα Νούμερο 1: Προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του ο κύριος Δημοτικός Σύμβουλος που δραστηριοποιείται στο site αυτό, ισχυρίζεται ψευδώς ότι η ΕΑΚ (παράταξη του πρώην προέδρου όπως τη χαρακτηρίζει) επεδίωξε μετεκλογικά την συνεργασία με τη ΔΑΣ για να επανεκλεγεί πρόεδρος ο ίδιος. Ευτυχώς όλες οι προτάσεις κατατέθηκαν δημόσια και γραπτά και η πρόταση της ΕΑΚ ήταν για προγραμματικό προεδρείο όπου προτείναμε για πρόεδρο -δια στόματος Γιώργου Ορτατζόγλου- τον Βασίλη Πετρόπουλο μέλος της ΔΑΣ και όχι τον Γιώργο Ορτατζόγλου.

Ψέμα Νούμερο 2:  Όπως αναφέρεται στο «έγκυρο» site ο πρώην πρόεδρος Γ. Ορτατζόγλου  «πιθανότατα έκανε το λάθος να ταυτίσει, περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, τα κομματικά συμφέροντα, με τα συνδικαλιστικά διακυβεύματα». Και όμως! Τα μέλη της ΕΑΚ όπως είναι γνωστό ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους του ανταγωνιστικού κινήματος ή δεν ανήκουν πουθενά κι ο ίδιος ο πρόεδρος δεν εκπροσωπούσε κάποιο κόμμα.  
Μάλλον οι πληροφορίες του κυρίου διαχειριστή του site τις οποίες επικαλείται δεν είναι και τόσο έγκυρες όσο κι απ τα μέσα κι αν είναι. Δεν εκπλησσόμαστε βέβαια. Η κατασκευή ειδήσεων είναι το αγαπημένο σπορ της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ όσο μικρά κι ασήμαντα κι αν είναι. Έτσι διατηρούνται και οι μεγάλες και οι μικρές εξουσίες και τα μεγάλα και τα μικρά κέρδη… κι όταν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα.
Είναι προφανές για όσους και όσες λειτουργούν με βάση τις αξίες τους και τη συνείδησή τους ότι ποτέ δεν θα μπορούσαμε να εθελοτυφλούμε και να υποστηρίξουμε για τη θέση του προεδρείου του σωματείου παράταξη που σχετίζεται με ότι πιο διεφθαρμένο έχει κυκλοφορήσει στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, ηγεσίες ΠΟΕ ΟΤΑ). Μεροληπτούμε είναι αλήθεια. Πάσχουμε από μεροληψία υπέρ των «από κάτω». Έτσι η μόνη πρόταση σωστή για μας ήταν για προγραμματικό προεδρείο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των πολιτών. Δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από τη ΔΑΣ, λάθος κατά τη γνώμη μας, αλλά δεν θα απολογηθούμε εμείς γι αυτό.
Αφήνουμε ασχολίαστα τα συμπεράσματα του κυρίου αυτού για την κοινή λογική που επικράτησε στις εκλογές, όπως έγραψε, (εξάλλου η κοινή λογική είναι το επιχείρημα όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων), ή για τη συνεπή στάση της παράταξης που πλειοψήφησε! (εδώ γελάνε γιατί η συνεπής στάση στην προκειμένη περίπτωση ήταν πάντα η σιγή ιχθύος…)
Μπορεί κάποιος δικαίως να μας κατηγορήσει για έλλειψη τακτικισμού και έλλειψη υπόγειας… δουλίτσας… πράγματα που στοιχίζουν στους καιρούς που ζούμε. Παρόλα αυτά  εμείς θα παραμείνουμε «ακραίες φωνές» γιατί έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας σαν εργαζόμενοι/ες και πολίτες, κρατάμε ακόμα αυτό που λέγεται όραμα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον και δεν θα συνηγορήσουμε ποτέ στη σαπίλα ενός συστήματος που αναπαράγεται από την βάση ως την κορυφή γιατί λειτουργεί πάντα με υπόγειες διαδρομές μεγάλων ή μικρών συμφερόντων, εξουσιαστική δίψα και συνδιαλλαγή που όπως είναι γνωστό τοις πάσι μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα. Στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή έρημο.
Εν κατακλείδι, για παν ενδεχόμενο, όπως έγραψε και ο ποιητής: «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολύ ξηρασία»
Υ.Γ Για την ιστορία τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν:
Για το πρωτοβάθμιο σωματείο (Εγγεγραμμένοι: 438 – Ψήφισαν: 362 μόνιμοι, αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι) - Έλαβαν: ΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) 170 και 4 έδρες, ΔΑΣ-ΠΑΜΕ 107 και 3 έδρες, ΕΑΚ 63 και 2 έδρες, Μεμονομένος Υποψήφιος 10 και 0 έδρες, Λευκά 8, Άκυρα 4
Για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ (Εγγεγραμμένοι: 290 - Ψήφισαν: 261 μόνιμοι και αορίστου χρόνου) – Έλαβαν: ΔΑΣ-ΠΑΜΕ 90 με 2 αντιπροσώπους, ΕΑΚ 70 με 1 αντιπρόσωπο, ΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) 63 με 1 αντιπρόσωπο, Μεμονομένος Υποψήφιος 21 με 0 αντιπροσώπους, Λευκά 11, Άκυρα 7
Για τους συμβασιούχους η Ε.ΑΚ. ήταν η μόνη παράταξη που αγωνιζόταν αμετάκλητα πολλά χρόνια για την ένταξή τους στο σωματείο και στην ΠΟΕ ΟΤΑ με πλήρη δικαιώματα, οι οποίοι εμφανώς εν τέλει διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα για το πρωτοβάθμιο σωματείο.
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
16/1/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου