.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΗΤΑΝΕ ΛΕΕΙ ΔΥΟ ΠΟΝΤΙΟΙ «ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ» (ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ)


Το παραμύθι της «εξυγίανσης» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μας τελείωσε νωρίς και μάλιστα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Ε.Π.Ο. Για την ακρίβεια στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα όταν ο Π.Α.Ο. πέρασε από «ορειβατικό χειρουργείο» χωρίς αναισθησία. Για όποιον ακόμη τότε πίστευε το παραμύθι που του πούλαγαν κάποιοι πρόθυμοι δημοσιογράφοι ήρθε ο Τελικός του Κυπέλλου με το «ανθρώπινο λάθος» του επόπτη. Από κει και πέρα όσα τραγελαφικά γίνονται φέτος στο Πρωτάθλημα ειδικά με τις κόκκινες σε βάρος του Π.Α.Ο.Κ. (σε συγκεκριμένους πάντα παίκτες) ήρθαν να γκρεμίσουν κάθε τυχόν ψευδαίσθηση. 

Ψευδαίσθηση που οι προσεκτικοί αναγνώστες του ΠΑΟΚτζή ρεπόρτερ Σταύρου Κόλκα ΔΕΝ είχαν ήδη από τις 20 Φλεβάρη 2016 (διαβάστε εδώ το υστερόγραφο). Ωστόσο, ΔΕΝ τους πήγαινε να δείξουν πως τα είχαν «σπάσει» και οι δύο Πόντιοι μεταξύ τους. Όχι τουλάχιστον πριν τις εκλογές του περασμένου Καλοκαιριού. Έτσι συνέχισαν να παίζουν το θέατρο του παραλόγου. Άλλωστε τα είχαν βρεί και απλά κορόιδευαν όλους τους υπόλοιπους, αφού αν πιστέψουμε όσα διέρρευσαν κάποιοι που ήταν σε θέση να γνωρίζουν η μοιρασιά έλεγε:

«Κύπελλο ο Π.Α.Ο.Κ., Οικοδομική Άδεια (ακόμη και παράνομη) η Α.Ε.Κ.».

Γι’ αυτό και η θυμική αντίδραση περιορίστηκε σε επίθεση μόνο στον επόπτη και ΔΕΝ συμπεριέλαβε και τον Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος και πανηγύριζε σαν να είχε πάρει το ντάμπλ. Αν, δε, αναλογιστούμε και τον τρόπο που ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε στη συνέχεια τα πλέι οφ και που βολικά αποδόθηκε στο ψυχολογικό «ξεφούσκωμα» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου τότε έχουμε όλη την εικόνα.

Μετά την σε δεύτερο βαθμό τιμωρία του Χιμένεθ και τον τρόπο που κάποιοι έπαιξαν όσο μπορούσαν με τις ημερομηνίες (βλέπε εδώ) ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση σχετικά με το «αρραγές μέτωπο» των δύο Ποντίων. Την κατάσταση περιγράφει ο εγκυρότατος (όταν πρόκειται για όλους τους άλλους πλήν Γαύρου) Κ. Καίσαρης σε δύο κείμενα του (εδώ & εδώ).

Μπορεί η «εξυγίανση» να «μας άφησε χρόνους» (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε αφού μιλάμε για σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων), ωστόσο υπήρχε μέχρι πρόσφατα η άλλη ψευδαίσθηση σχετικά με την καταγωγή τους με βάση την οποία και θα έπρεπε να ενδιαφέρονται και να συνδράμουν τους υπόλοιπους Πόντιους (ειδικά αυτούς που έχουν την ανάγκη τους). Όπως, όμως, αποδεικνύει η σκληρή (και άκαρδη) πραγματικότητα ούτε στον τομέα αυτό κατάφεραν κάτι σημαντικό.

Γιατί οι κοινές εμφανίσεις μια στο τόσο σε σημαντικές για τους Πόντιους ημερομηνίες ή η δημιουργία μιας Ποντιακής ιστοσελίδας είναι για το θεαθήναι και ΔΕΝ έχουν σχέση με την ουσία. Όσο δεν υπάρχει κάποια υπόθεση στη οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν όλα «βαίνουν καλώς» και η προπαγάνδα σχετικά με τους δύο επιτυχημένους (παντοδύναμους οικονομικά) και περήφανους για την καταγωγή τους Πόντιους αποδίδει. Μέχρι που ένα Ποντιακό σωματείο αποφασίζει το αδιανόητο. Αποφασίζει να φορέσει σε 2-3 αγώνες μια «ιδιαίτερη» εμφάνιση και τ’ ανατρέπει όλα.

Για την ουσία της υπόθεσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Για την τιμωρία της Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου επειδή ήταν αρκετά «ξεροκέφαλη» (καθ’ ότι Πόντιοι) να θέλει να κάνει μια συμβολική κίνηση για να τιμήσει την Ποντιακή Ιστορική Μνήμη (διαβάστε εδώ). Για το αδιέξοδο (εξ’ αιτίας της τιμωρίας) στο οποίο έχει φτάσει προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο της διαβάστε εδώ

Δεδομένου ότι οι δύο Πόντιοι «εξυγιαντές» ΔΕΝ έκαναν απολύτως καμία παρέμβαση υπέρ του Ποντιακού σωματείου στην «εξυνγιασμένη» Ε.Π.Ο. (δεν πήραν είδηση την υπόθεση, δεν μπορούσαν ή δεν ενδιαφέρονταν/ήθελαν;), θα ήταν υπερβολικό να περιμένουμε ν’ αναλάβουν το οικονομικό κόστος και την νομική υποστήριξη μιας προσφυγής στην UEFA (σε βάρος της «νέας Ε.Π.Ο.» εννοείται) για να βρεί το σωματείο το δίκιο του; Δεδομένων των οικονομικών δυνατοτήτων του η άδικη απόφαση απειλεί ευθέως και την οικονομική του επιβίωση. 

Οι «πουθενάδες» ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν ακόμη και αυτή η απλή κίνηση από τους Σαββίδη-Μελισσανίδη (οι οποίοι δηλώνουν περήφανοι για την καταγωγή τους) είναι τόσο πολύ γι’ αυτούς. Τώρα τους δίνεται μια ευκαιρία για ν’ αποδείξουν ότι ΔΕΝ μένουν μόνο στα (εύκολα) λόγια. Εμείς ειλικρινά ελπίζουμε να την κάνουν και η Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου να δικαιωθεί, γιατί η προάσπιση της Ιστορικής Μνήμης του Ελληνισμού με κάτι τέτοιες γελοίες αποφάσεις της Ε.Π.Ο. τίθεται σε κίνδυνο.

30 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aetofolia.gr

1 σχόλιο: