.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ζουν ανάμεσα μας


Παρακολουθείς κάποιες ειδήσεις και σκέπτεσαι αν πρέπει να τις σχολιάσεις με σκωπτικό τρόπο ή να τις προσπεράσεις και ασυναίσθητα οδηγείσαι στο να καταλήξεις ότι σήμερα ζούμε φαινόμενα που μπορεί να συμμειχθούν στη γνωστή ρήση του Hegel «Η λογική γίνεται παραλογισμός».
Και αυτές οι καταστάσεις έχουν πρωταγωνιστές κάποιους χριστοταλιμπάν με τελευταία περίπτωση έναν παπά του Παλαιού Φαλήρου.

Αυτόν τον ρασοφόρο, δημόσιο υπάλληλο, τον ενόχλησε το άγαλμα «Phylax» που τοποθετήθηκε στην πλατεία της πόλης, γιατί σύμφωνα με την χριστιανική του αισθητική αυτό το έργο τέχνης απεικονίζει «στρατιώτη του Σατανά».
Ακολουθούμενος λοιπόν από το «ποίμνιο» του, το οποίο κρατούσε χριστιανικά λάβαρα και εικόνες, έκανε πορεία ψάλλοντας προς το άγαλμα, για να το ραντίσει με «αγιασμό», ζητώντας παράλληλα να κατεδαφιστεί.



Να σημειώσουμε ότι την καμπάνια αυτή την ξεκίνησε ο γραφικός «πάτερ Κλεομένης» με την συνδρομή της φασιστοφυλλάδας «Ελεύθερη Ωρα». (Για την ιστορία να πούμε ότι ο δημιουργός αυτού του γλυπτού Κωστής Γεωργίου, εμπνεύστηκε το κατασκεύασμα του από την ελληνική μυθολογία και είναι μια καλλιτεχνική προσέγγιση του Τάλου, του μυθικού προστάτη της Κρήτης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου σε τηλεοπτική του συνέντευξη).
 
Πορεία προς τον Μεσαίωνα



Υ.Γ. Τώρα θα μας πείτε ο παπάς αυτός και το "χριστεπώνυμο ποίμνιο" μας μας ενόχλησε, την στιγμή που υπάρχει αρχηγός πολιτικού κόμματος που είναι κάτοχος και μάλιστα τα βγάζει στο παζάρι σε πολύ προσιτή τιμή αυθεντικά χειρόγραφα του Ιησού Χριστού; Σωστό κι αυτό. 

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Έχετε τόση σχέση με την Εκκλησία που δεν είστε σε θέση να διακρίνετε τους ψεκασμένους παλαιοημερολογίτες από τους κανονικούς ιερείς.
    Και έχετε και άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις εκκλησιαστικές διασπάσεις ή εκκλησιαστικά γκρουπούσκουλα, κοιτάξτε κι εσείς να κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας και να κάνετε διευκρινιστικές δηλώσεις προκειμένου το χριστεπώνυμο πλήθος να κρατιέται μακριά από ψεκασμένους. Κατά τα άλλα προσπαθήστε να απεμπολήσετε τα χουντικά βαρίδια, να κάνετε γενναία εκκαθάριση και αν θέλετε ειδικά για τη Φιλαδέλφεια προσέξτε με ποιους βγάζετε φωτογραφίες ή συνεργάζεστε... Θέλετε και ονόματα;

      Διαγραφή