.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση στη Ν. Φιλαδέλφεια «Ιστορία του Μπολσεβικισμού» του Άλαν Γουντς


Οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» (Κομμουνιστική Τάση, www.marxismos.com) παρουσιάζουν τη δίτομη ελληνική έκδοση του αριστουργήματος του Άλαν Γουντς, «Ιστορία του Μπολσεβικισμού». Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00, στον φιλόξενο «Σκαντζόχοιρο» στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 132).



H δίτομη ελληνική έκδοση του αριστουργήματος του Άλαν Γουντς, «Ιστορία του Μπολσεβικισμού», είναι πλέον πραγματικότητα! Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση, οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» (πολιτική οργάνωση Κομμουνιστική Τάση, www.marxismos.com) κυκλοφορούν ήδη το σημαντικό αυτό έργο, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κενό στις ελληνικές μαρξιστικές εκδόσεις.

Το βιβλίο του Άλαν Γουντς, συνιστά μια ανεκτίμητη συνεισφορά στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σχετικά με τη γεμάτη πολιτικά διδάγματα διαδρομή του πιο επαναστατικού κόμματος στην Ιστορία. Φωτίζει μέσα από αδιαμφισβήτητες και πλουραλιστικές πηγές, γεγονότα που αποσιωπήθηκαν, διαστρεβλώθηκαν ή μυθοποιήθηκαν. Η σκοπιά του συγγραφέα δεν είναι ούτε ακαδημαϊκή, ούτε «ουδέτερη». Είναι ένας γνωστός υπερασπιστής των ιδεών του επαναστατικού μαρξισμού με πλούσιο συγγραφικό έργο και ενεργός αγωνιστής του μαρξιστικού κινήματος για πολλές δεκαετίες. Είναι ακριβώς αυτή η ιδιότητα που τον καθιστά ικανό να μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα τις πράξεις και τα γεγονότα που συνδέονται την πορεία του ρωσικού μαρξιστικού κινήματος και του «ανθού» του, του Μπολσεβίκικου κόμματος.

Οι δύο τόμοι κοστίζουν συνολικά 28 ευρώ. Η έκδοση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 8/12/2017, στον φιλόξενο χώρο του «Locomotiva», στα Εξάρχεια, με την παρουσία δεκάδων φίλων και συντρόφων.

Η διάδοση του βιβλίου ξεκίνησε με πολύ καλά αποτελέσματα. Θα ακολουθήσουν και νέες εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης σε διάφορες συνοικίες και Πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο και σε άλλες πόλεις.

Εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου