.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός σχεδίου στη Ν. Ιωνία: ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ



ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Η Εκτός Σχεδίου καταγγέλλει την άδικη και μεθοδευμένη σύλληψη της συντρόφισσάς μας Μ.Δ. στο γνωστό και διαβόητο για τις ρατσιστικές συμπεριφορές του  ΑΤ Ομονοίας.
Η συντρόφισσα βρισκόταν στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας όπου έγινε αυτόπτης μάρτυς περιστατικού ξυλοδαρμού μετανάστη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Προσήλθε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη και αντί να πάρουν την κατάθεση της, την συνέλαβαν με ανυπόστατες κατηγορίες.
Η συντρόφισσά μας έκανε το αυτονόητο για κάποιον που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Υπερασπίστηκε την «ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Δεν σιώπησε μπροστά στην αστυνομική και ρατσιστική βία και για αυτό διώκεται.

Χρόνια τώρα, τα πλημμελήματα της «απείθειας» και της «εξύβρισης» αποτελούν συνηθισμένη πρακτική της αστυνομίας, να σέρνει στα δικαστήρια «προς γνώση και παραδειγματισμό» όποιον τολμά να δει, να φωτογραφίσει ή να αντιδράσει στις βιαιότητές της.
Το περιστατικό αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων και της  αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δείχνει την ένταση της  καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η τρομοκρατία για να κλείσουν το στόμα της συντρόφισσας και να μην καταθέσει δεν θα περάσει.
Η επίθεση σε όποιον αντιστέκεται είναι επίθεση σε όλους μας και αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο.
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ– Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου