.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό τμήμα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Η Διεθνής Αμνηστία και το Μωβ σας καλούν σε μια εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τη Βία κατά των Γυναικών και τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57 - 1ος όροφος).

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την πολυαναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την επικύρωση της καθώς και την επιστολή 10 οργανώσεων και συλλογικοτήτων γυναικείων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καλούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να καταργήσει μία διάταξη στην εθνική νομοθεσία που επιτρέπει το γάμο ως διακανονισμό για το έγκλημα της «αποπλάνησης ανηλίκου».
Τι είναι η Σύμβαση αυτή; Γιατί αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια για να την επικυρώσει και η Ελλάδα; Τι σημαίνει αυτό νομικά και πρακτικά; Πώς συνεχίζουμε για την αποτελεσματική εφαρμογή της;
Ομιλήτριες θα είναι
Εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας, η Αλεξία Τσούνη και η Μαριέττα Δημητρίου, μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Εκ μέρους του Μωβ – η Άννα Κοντοθανάση, Mέλος Δ.Σ. του Μωβ
Εκ μέρους της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής – η Λωρέτα Μακόλεϋ, Πρόεδρος της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής
Εκ μέρους του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών – εκπρόσωπος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών
Εκ μέρους της Γυναικείας Ομάδας Αυτοάμυνας – η Άντα Τσαρέα, Δασκάλα της Γυναικείας Ομάδας Αυτοάμυνας
Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης «για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας» (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) είναι η πιο εξελιγμένη και εκτεταμένη διεθνής συνθήκη για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Αναγνωρίζει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και προβλέπει μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη της βίας, στην προστασία των θυμάτων και στη δίωξη των δραστών.
Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης άνοιξε για υπογραφή στις 11/05/2011 και τέθηκε σε ισχύ την 01/08/2014. Η Ελλάδα την υπέγραψε από την πρώτη μέρα, αλλά μόλις τώρα δρομολογεί επιτέλους την επικύρωσή της. Καλωσορίζουμε θερμά την επικείμενη επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Οι προτεινόμενες νομοθετικές τροποποιήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες αλλαγές, προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης στην εθνική έννÎ �μη τάξη.

Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου