.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σε πολυχώρο πολιτισμού σχεδιάζεται να μετατραπεί το πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο στην Νέα Χαλκηδόνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πολυχώρο πολιτισμού σχεδιάζεται να μετατραπεί το πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο στην Νέα Χαλκηδόνα.

Πρόταση ύψους 2, 165 εκατ. ευρώ κατέθεσε εχθές ο Δήμος Νέας  Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στην πρόσκληση με τίτλο «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» ΕΣΠΑ- ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020. Η πρόταση περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του πρώην Στρατιωτικού εργοστασίου που κτίσθηκε τη δεκαετία του ‘40 και έχει παραχωρηθεί στον Δήμο από το 1989. 

Το πρώην εργοστάσιο αναγόμωσης ελαστικών αποτελούνταν από συγκρότημα κτιρίων, τα οποία ο πρώην Δήμος Νέας Χαλκηδόνας κατεδάφισε εκτός από το βόρειο κτίσμα επί της οδού Βάρναλη, εμβαδού 770 τ.μ., που αποτελούσε και την κύρια βιομηχανική μονάδα. Το εναπομείναν κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταπολεμικής αθηναϊκής αρχιτεκτονικής του Μοντερνισμού. Το κτίριο, που βρίσκεται εντός του πάρκου Αποστολάκη, σε επαφή με την Αχαρνών, χρησιμοποιείται σήμερα ως αποθήκη του Δήμου ενώ ένα μέρος του που συντηρήθηκε και εξοπλίστηκε πριν λίγο καιρό, φιλοξενεί τμήματα χορού του Δήμου. 


Η πρόταση «Ανάδειξη και αξιοποίηση πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου στην Δ.Ε. Νέας Χαλκηδόνας» περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων προβολών, παραστάσεων, συναυλιών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων και συνεδρίων. Επίσης περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, γραφεία και μικρό αναψυκτήριο εντός του κτιρίου για την εξυπηρέτηση τόσο του χώρου όσο και των επισκεπτών του Πάρκου Αποστολάκη. 

Ο φάκελος της πρότασης κατατέθηκε αμέσως μόλις ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή δεδομένου ότι για τη συγκεκριμένη πρόταση ισχύει η άμεση αξιολόγηση όσων καταθέτουν πρώτοι. Ο Δήμος ευελπιστεί ότι εφόσον η πρόταση τύχει χρηματοδότησης θα είναι σε θέση να αποδώσει μια αναγκαία πολιτιστική υποδομή για την Νέα Χαλκηδόνα αλλά και για ολόκληρο τον Δήμο, να διασώσει ένα σημαντικό κτίριο συνδεδεμένο με την ιστορία και τις μνήμες της γειτονιάς, να αναβαθμίσει την εικόνα και να ζωντανέψει με δραστηριότητες όλη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου