.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μεγαλειώδες το Συλλαλητήριο στο Υπουργείο 2/3 με χιλιάδες διαδηλωτές, χτυπήθηκε βάναυσα από τα ΜΑΤ, δεν υποχώρησε και εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συνέλευση κατάληψη μέσα στο Υπουργείο! (φωτορεπορτάζ)


 Νέα Πανελλαδική Κινητοποίηση Παρασκευή 9/3, στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας


Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας, χτες Παρασκευή 2/3 με χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους και συναδέλφισσες που έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Πανό από πολλά μέρη της Ελλάδας δηλώνουν την αποφασιστικότητα της εκπαίδευσης για Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς! Μαζικότατη η παρουσία του Αριστοτέλη με την επιτροπή αγώνα αναπληρωτών και την παρουσία πολλών μόνιμων συναδέλφων και συναδελφισσών. 

Ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου, απουσιάζει από το υπουργείο χλευάζοντας με τον τρόπο αυτό τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν εκεί σε μια ανακοινωμένη από καιρό απεργιακή συγκέντρωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχεται στο υπουργείο την τρόικα, τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ, τους εκπροσώπους της ΕΕ, αλλά όχι το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Μετά από την ανακοίνωση της απουσίας του υπουργού, δεκάδες αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, μαζί με φοιτητές από τους φοιτητικούς συλλόγους που βρίσκονταν εκεί διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους, πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. 


Τα ΜΑΤ επιτίθενται με δακρυγόνα και χημικά στους διαδηλωτές που πέρασαν μέσα στον προαύλιο χώρο του Υπουγείου. Ένα τμήμα αυτών περνάει μέσα και υποχρεώνει τον ΓΓ Αγγελόπουλο να συναντηθεί μαζί του. 

Εν τω μεταξύ, τα ΜΑΤ χτυπούν τους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο. Χημικά, δακρυγόνα, ακόμα και επίθεση με γκλοπ και σπρωξιές και ξύλο! 

Παρ’ όλη τη βάναυση επίθεση των ΜΑΤ, οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν, παραμένουν στο χώρο και ανασυντάσσονται. Συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία και απαίτηση να φύγουν τα ΜΑΤ και να έρθει ο υπουργός.

Μετά από ώρα η σιδερόφραχτη πόρτα του Υπουργείου ανοίγει για να βγουν οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στο υπουργείο. Τότε πέφτει το σύνθημα, ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ! Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν απ’ έξω, εξοργισμένοι από τη στάση του υπουργείου και της αστυνομίας, ορμούν στο Υπουργείο και αιφνιδιάζοντας τις δυνάμεις καταστολής περνούν και στον εσωτερικό χώρο του Υπουργείου. 

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές μπήκαν μέσα καταλαμβάνοντας το Υπουργείο και πραγματοποιώντας συνέλευση αγώνα. Εκατοντάδες αναπληρωτές και μόνιμοι, οι φοιτητές, συζήτησαν επί  τρεις ώρες μαχητικά και αποφασιστικά, δεκάδες μίλησαν και στο τέλος καταλήχθηκε με ψηφοφορία η απόφαση της Συνέλευσης που εκτός των άλλων καλεί σε νέα απεργιακή συγκέντρωση στις 9/3.

Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι η αρχή! Θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα χιλιάδων ελαστικά εργαζόμενων, συμβασιούχων-αναπληρωτών στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ!
ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΙΣΗ ΖΩΗ-Η ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 .

 .

 .

 .


Για να δείτε δεκάδες φωτογραφίες από τη κινητοποίηση πατείστε εδώ για να μεταφερθείτα στη πηγή: sylaristotelis.com



Απόφαση της συνέλευσης κατάληψης στο Υπουργείο 2/3

Απόφαση της συνέλευσης κατάληψης στο Υπουργείο 2/3
Απόφαση της συνέλευσης αγώνα
που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης του Υπουργείου Παιδείας
από τους διαδηλωτές στις 2 Μάρτη

  1. Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης χαιρετίζει τους πάνω από 2000 διαδηλωτές που κατέκλισαν το Υπ. Παιδείας στη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με πολύ μεγάλη συμμετοχή αναπληρωτών.
  2. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας που όχι μόνο αγνόησε τους εκπαιδευτικούς και απουσίαζε σε μια προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα κινητοποίηση αλλά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπάνε απρόκλητα τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και να τους πνίγουν στα χημικά.
  3. Οι  διαδηλωτές εκπαιδευτικοί με την μαχητικότητα και αποφασιστικότητά μας σπάσαμε την τρομοκρατία στην πράξη. Επιβάλαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ και προχωρήσαμε σε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας.
  4. Η συνέλευση συμφώνησε ομόφωνα στα αιτήματα που πρέπει να προτάξουμε στον αγώνα που είναι :
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ
4. Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι τη Νίκη.
  • Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε ΓΣ και σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα αναπληρωτών.
  • Καλούμε σε οργάνωση 24ωρης πανεκπαιδευτικής απεργίας και σε οργάνωση νέου ακόμα πιο μαζικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου στο Υπ. Παιδείας και προτείνουμε γι’ αυτό την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν και να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς με την απόφαση για απεργία.

Καλούμε τους συλλόγους να αποφασίσουν και να οργανώσουν την κινητοποίηση αυτή μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

2 Μάρτη 2018
Νέα Πανελλαδική Κινητοποίηση Παρασκευή 9/3, στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας. Ο Αριστοτέλης κηρύττει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο του καθενός για Παρασκευή 9/3 και καλεί στη συγκέντρωση στο Υπουργείο!

Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα απαιτούμε: ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών του Αριστοτέλη καλεί στην 3η συνάντησή της την Τετάρτη 7/3, στις 13.30 στο 63ο ΔΣ Αθηνών (Κόρακα και Παπαναστασίου, ΗΣΑΠ Αγ. Νικολάου)

- Οι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι ή κάποιος/α υπεύθυνος/η από τη σχολική μονάδαπου, που έχουν δηλώσει συμμετοχές για τη θεατρική παράσταση το τίμημα, για Σάββατο 10/3, στις 9.00 και για Κυριακή 11/3 στις 7.00, παρακαλούνται να έρθουν την Πέμπτη 8/3 στις 13.30 μμ, στο 39ο-141ο ΔΣ για να παραλάβουν τα εισιτήρια τους. Το θέμα των κρατήσεων τακτοποιήθηκε. Υπήρξαν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που δήλωσαν για Σάββατο και διευκόλυναν εξαιρετικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου