.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Φωτογραφίες από την εξέλιξη των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Ν.Φ. "Σπαθάρη"

Από Σμύρνης

Το 1ο Δημοτικό μετά από χρόνια ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τους μαθητές του, που είναι φιλοξενούμενοι σε άλλα σχολεία. Μια άχρηστη κατεδάφιση ενός κεραμοσκεπούς κτίσματος που από τη κατασκευή του βρισκόταν σε απόλυτη αρμονία με το προσφυγικό συνοικισμό.

Τα κονδύλια που διατέθηκαν για το γκρέμισμα και την εκ βάθρων κατασκευή ενός νέου κτιρίου, θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για τη κατασκευή του 10ου Δημοτικού της Ν. Φιλαδέλφειας. Το οποίο θα κάλυπτε τα παιδιά της "Ειρήνης" που τρέχουν στο Σπαθάρη. Η θέση του είναι στο χώρο του πρώην εργοστασίου της "Μπριτάνια". Εκεί δηλαδή που κάποιοι σχεδιάζουν κτίρια γραφείων, εμπορικές και άλλες χρήσεις για τις ανάγκες γρήγορης, μεγάλης και ασφαλούς κερδοφορίας των επενδύσεων τους, σε συνδυασμό με το ιδιωτικό γήπεδο που χτίζεται σε βάρος του άλσους και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 



Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής ας επικαιροποιήσουν την ανάγκη κατασκευής δημοτικού σχολείου και παιδικών σταθμών που επίσης υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθούν στο χώρο, και ας διεκδικήσουν το δεκαετιών αίτημα τους. Η Περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου σύντομα θα δώσει τα 20.000.000 ευρώ που έχει εισπράξει από φόρους των πολιτών για τη κατασκευή του ιδιωτικού γηπέδου που θα εκμεταλλεύεται οικονομικά η "Δικέφαλος 1924 Α.Ε.". Ταυτόχρονα πρόκειται να ξοδέψει πάλι από φόρους των πολιτών, άλλα 35.000.000 ευρώ περίπου για τις υπογειοποιήσεις που χρειάζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες του γηπέδου. Για την ακρίβεια για 180 θέσεις στάθμευσης των VIP επισκεπτών του. Η υπογειοποίηση επίσης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου που θα κλείσει οριστικά τη πρόσβαση στην Ιωνίας, εκτός από το μόνιμο κυκλοφοριακό κομφούζιο - έμφραγμα  που θα προκαλέσει στη πόλη, θα εξυπηρετήσει την ενοποίηση του γηπέδου με το χώρο της "Μπριτάνια". Έτσι οι πελάτες - επισκέπτες δε θα κατευθύνονται προς τα μαγαζιά της πόλης, αλλά προς τις όμοιες ή άλλες εμπορικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν εγγύς και ως τη Ριζούπολη.

Από Σμύρνης ο χώρος που φαίνεται αριστερά με τα χώματα φιλοξενούσε τα κοντέινερ



Από Κορδελιού (δεξιά η Σμύρνης)

Πίσω και πλάι από Κορδελιού και Επταλόφου

Από Κορδελιού κι αριστερά η Επταλόφου



Από Επταλόφου στο μέσο του οικοπέδου, μπροστά είναι η Σμύρνης και η κεντρική είσοδος του σχολείου




Από Φαναρίου δεξιά η Επταλόφου στο βάθος η Κορδελιού




Από Φαναρίου, απέναντι η Κορδελιού αριστερά η Σμύρνης



Από Σμύρνης δεξιά η Φαναρίου στο κέντρο ο παλιός μαντρότοιχος

Από Σμύρνης στο μέσο του οικοπέδου, στο βάθος είναι η Επταλόφου


Όπως βλέπουμε από Σμύρνης το δεξί κτίριο


Όπως βλέπουμε από Σμύρνης το αριστερό κτίριο






1 σχόλιο: