.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Δημιουργικό Σαββατοκύριακο για τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λαϊκή Αλληλεγγύη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργικό Σαββατοκύριακο για τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λαϊκή Αλληλεγγύη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο δημιουργικό Σαββατοκύριακο στις κατασκηνώσεις  του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα για έντεκα (11) προσφυγόπουλα τα οποία διαμένουν στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.

Το Δημιουργικό Σαββατοκύριακο είναι μία πρωτοβουλία του συλλόγου Λαϊκή Αλληλεγγύη, αφορά σε τρία (3) Σαββατοκύριακα του Μαΐου και προβλέπει μεταφορά, παρουσία γιατρού καθ’ όλη τη διάρκεια διαμονής, σίτιση, δημιουργικό πρόγραμμα από παιδαγωγούς και καλλιτέχνες με κυνήγι θησαυρού, ζωγραφική, μουσική, υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, χορό, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.        


Την συνοδεία των προσφυγόπουλων ανέλαβε εργαζόμενος του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στις κατασκηνώσεις, υποστηρίζοντας παράλληλα την επικοινωνία των παιδιών με τους διοργανωτές κάνοντας διερμηνεία στα Αραβικά, Φαρσί και Κουρδικά. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη φύση,  συμβίωσαν με άλλα παιδιά και βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία με πολλαπλά οφέλη τόσο για την φυσική τους δραστηριότητα όσο και για την κοινωνική τους ανάπτυξη. Οι ποικίλες παρεχόμενες δραστηριότητες έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις και να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες.   

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος (Κ.Ε.Δ.Φ.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί τοπρόγραμμαESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στο δημιουργικό Σαββατοκύριακο αποτελεί μία από τις ποικίλες πρωτοβουλίες και συνέργειες  οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης δράσεων κοινωνικής συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου