.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Aνακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για την τρομοκρατία που ασκήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                             Νέα Φιλαδέλφεια 13 Ιουνίου 2014

Η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φ./Ν.Χ. καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε η ανοιχτή εκδήλωση/συζήτηση της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων» για το ζήτημα του άλσους το οποίο με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας -Αττικής 2014-2021 (ΡΣΑ) που έχει κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή μετατρέπει το Άλσος σε Μητροπολιτικό Πάρκο, με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες. Με εντολή του «Προέδρου» η εκδήλωση «απαγορεύτηκε» από τους υπερασπιστές των τεράστιων οικονομικών του συμφερόντων στην περιοχή. Η προσπάθεια επιβολής σιωπής πάνω στο ζήτημα του άλσους και του γηπέδου αποτελεί παραβίαση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, τα οποία δεν διαπραγματευόμαστε και υπερασπιζόμαστε!


Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η ποδοσφαιροποίηση της δημόσιας ζωής (βλ. Πειραιά, Βόλο), στην οποία έρχεται να προστεθεί το περιστατικό της Ν. Φιλαδέλφειας. Με πρόσχημα τις ομάδες, οι κάθε λογής επιχειρηματίες παρεμβαίνουν στη δημοτική διαχείριση, καταλαμβάνοντας ακόμη και θέσεις εξουσίας σε αυτές, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη δημόσια περιουσία για το προσωπικό τους όφελος και κέρδος. Ο Μελισσανίδης εκμεταλλευόμενος την επιθυμία των οπαδών της ΑΕΚ για γήπεδο επιδιώκει την πλήρη επιχειρηματική εκμετάλλευση του άλσους και του γηπέδου, απορροφώντας όλα τα οικονομικά οφέλη, και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να έχει οικονομικό κόστος για τη δημιουργία των χώρων αυτών.

Την ώρα που η Βουλή επιτρέπει και επικυρώνει τις επιδιώξεις του Μελισσανίδη, είναι δικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τη γειτονιά και τη ζωή μας, τους δημόσιους χώρους πράσινου, τον λαϊκό αθλητισμό με γήπεδα και αθλητικά κέντρα δημόσια για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε ας μη γελιόμαστε, κανένας πρόεδρος δεν νοιάζεται πραγματικά για τις ομάδες και την τοπική κοινωνία. Το πρόσφατο παράδειγμα της Λάρισας πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς το γήπεδο που χτίστηκε για την ΑΕΛ ακριβώς με τους ίδιους όρους, μετά τον τελευταίο υποβιβασμό της ομάδας και την πώλησή της, έχει παραμείνει στα χέρια του Πηλαδάκη, αναγκάζοντας την ΑΕΛ να επιστρέψει στην παλιά της έδρα, γιατί αδυνατεί να πληρώσει το τεράστιο ενοίκιο που της ζητείται.

Οι απειλές του Μελισσανίδη δεν μας τρομοκρατούν και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης.

                                   Λαϊκή συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου