.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«Μάλλον με σιγουριά» μακριά απ’ την πραγματικότητα


Κάποια σχόλια για τις τοποθετήσεις του Δ. Κουτσούμπα.

Τη Δευτέρα 7/12 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση» με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και συμμετοχή 36 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης. Ο Δ. Κουτσούμπας τόσο, στην εισηγητική ομιλία του όσο και στο κλείσιμο, επανέλαβε τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ. Θέσεις που χαρακτηρίζονται από στενότητα κι από έλλειψη πολιτικής λογικής, είναι μακριά απ’ την πραγματικότητα και γεμάτες από αντιλήψεις «πας μη Έλλην βάρβαρος».

Ας σχολιάσουμε μερικά αποσπάσματα από τα λεγόμενα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Θεωρούμε ότι όταν έχει ξεσπάσει η μια ή άλλη ιμπεριαλιστική σύγκρουση, είναι αποπροσανατολιστική η συζήτηση για το ποιος ξεκίνησε πρώτος ή ποιος τηρεί το «διεθνές δίκαιο», το οποίο έχει γίνει και πιο αντιδραστικό, αλλά και «λάστιχο», ώστε να το επικαλούνται όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 

Είναι επικίνδυνη η προπαγάνδα που γίνεται αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας τη βαρβαρότητα των φανατικών τζιχαντιστών, για να καλλιεργήσουν φιλοπόλεμο κλίμα μέσα στην εργατική τάξη, στους λαούς, ενάντια σε άλλους λαούς, με το πρόσχημα της θρησκείας.».

Πάνω σ αυτό έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Το κυρίαρχο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας δεν είναι η θρησκεία. Για μεν την επίθεση στο Ιράκ πρόσχημα ήταν τα χημικά του Σαντάμ, για δε την οργάνωση των ακραίων ισλαμιστών (ταλιμπάν, ISIS κλπ) ήταν τα χημικά και το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία.

β) Γιατί είναι αποπροσανατολιστικό το ερώτημα «ποιος ξεκίνησε πρώτος;» ή «ποιος τηρεί το διεθνές δίκαιο;» (π,χ, σύνορα κρατών ή μη επέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους); Δηλαδή δεν ευθύνονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Ουκρανία και την εγκαθίδρυση φασίζουσας κυβέρνησης –μαριονέτας που είναι εντολοδόχος των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων; Ή στη Συρία δεν ευθύνονται οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι μοναρχίες του Κόλπου χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και στηρίζουν τους τζιχαντιστές; Θα δούμε ποιοι άλλοι θα εμπλακούν και θα μοιράσουμε ευθύνες;

Σε άλλο σημείο, ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε:

«Η Διατλαντική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ (ΤΤΙΡ), που χαρακτηρίζεται και ως το «οικονομικό ΝΑΤΟ για τα μονοπώλια» και προωθείται με απόλυτη μυστικότητα, προκαλεί αντιδράσεις. Κι από αστικές πολιτικές δυνάμεις εκφράζονται επιμέρους επιφυλάξεις, που βέβαια υπηρετούν συγκεκριμένες μερίδες του κεφαλαίου, που επιδιώκουν να αποσπάσουν ακόμα περισσότερα οφέλη.

Οι δε νεόκοποι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ, των «Podemos», όπως κι οι άλλοι οπορτουνιστές, με βασικό εκφραστή τους το ΚΕΑ, εκφράζοντας κι αυτοί συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου, δηλώνουν αντίθετοι με τη σύναψη της Διατλαντικής Συμφωνίας, επικεντρώνοντας τη διαφωνία τους σε ορισμένες αποσπασματικές πλευρές της και όχι στην ουσία της»

Δημιουργείται το ερώτημα: «Είναι αρνητικό ή θετικό στοιχείο για την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα στην Ευρώπη ότι πολιτικές δυνάμεις πέρα από τους κομμουνιστές -ενδεχόμενα και μη αριστερές- παίρνουν θέση ενάντια στη συγκεκριμένη συμφωνία;». Στην τοποθέτηση του ο Δ. Κουτσούμπας δεν ξεκαθαρίζει τι τον ενοχλεί. Ότι δεν παίρνουν καθαρή θέση κατά ή υπέρ της συμφωνίας;

Παρακάτω:

«Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες της αδιέξοδης πολιτικής της μέχρι τώρα "κυβερνώσας αριστεράς", όπως ονομάζεται, της σοσιαλδημοκρατίας, που στην πραγματικότητα γίνεται το λίπασμα, για να θρέφεται το τέρας του φασισμού, του εθνικισμού, των ακροδεξιών αντιδραστικών κομμάτων στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους. Και για μια ακόμα φορά, όπως παλιότερα με τον πατέρα Λεπέν, της σημερινής Μαρίν Λεπέν, η στρατηγική αυτή οδηγεί στη στήριξη των διαφόρων "αριστερών" στη δεξιά, για να μη βγει η ακροδεξιά, με βάση και τις τωρινές δηλώσεις του Ολάντ και άλλων κομμάτων στη Γαλλία»

Για τα παραπάνω έχουμε να παρατηρήσουμε: Για τη σοσιαλδημοκρατία μπορεί κανείς να αναφέρει πολλά. Για τον αρνητικό της ρόλο σε καθοριστικές για το επαναστατικό κίνημα περιόδους, για την ενσωμάτωσή της στο σύστημα, πως η πολιτική της δε διαφέρει από αυτή των συντηρητικών κομμάτων… Αλλά πάει πολύ και είναι αστήρικτη η κατηγορία ότι γίνεται το λίπασμα για να θρέφεται το τέρας του φασισμού. Ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση με την άλλη διαπίστωση του Δ. Κουτσούμπα η κατηγορία ότι στο β' γύρο οι σοσιαλδημοκράτες απέσυραν το δικό τους υποψήφιο και ψήφισαν το συντηρητικό. Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν να βγει η Λεπέν; Μήπως να κάνουν αποχή που θα έφερνε το ίδιο αποτέλεσμα; Κάτι ανάλογο με την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για το ελληνικό δημοψήφισμα;

Αναφερόμενος στην ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ο Δ.Κ. ισχυρίστηκε ότι: «Αυτή η ένταση, που προϋπήρχε, άρχισε πλέον να παίρνει νέες επικίνδυνες διαστάσεις, να μπαίνει σε νέα φάση όπου από επιμέρους εστίες εντάσεων που είχαμε παλιότερα, από τοπικούς πολέμους, να περνάμε σε περιφερειακούς πολέμους. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, μπορούμε να πούμε μάλλον με σιγουριά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο παίρνουν μέρος ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, ισχυρές καπιταλιστικές συμμαχίες»

Πάνω σ αυτά δυο παρατηρήσεις:

α) Η φράση «μάλλον με σιγουριά» δε λέει τίποτα. Είναι ανοικτή σε όλα τα ενδεχόμενα: και να γίνει πόλεμος και να μη γίνει. Είναι σαν την παροιμιώδη φράση της Πυθίας «ήξεις αφίξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις». Στην όποια εξέλιξη ο «μάντης» μεταθέτει ένα σημείο στίξης στο σημείο που τον βολεύει και έχει πέσει «μέσα» στην «πρόβλεψή» του.

β) Με ποια στοιχεία ο Δ.Κ. μιλάει για γενικευμένο πόλεμο; Σε ποια περιοχή; Μέχρι πότε; Αυτή η εκτίμηση μοιάζει με αντίστοιχη της πρόγνωσης σεισμών «κάποτε θα γίνει». Αλλά αν πιστεύει αυτά που λέει, τι μέτρα και τι πρωτοβουλίες παίρνει για να αναπτυχθεί στη χώρα μας -πριν απ όλα- αλλά και στην Ευρώπη και τον κόσμο για την ανάπτυξη μαζικού αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος κοινωνικοπολιτικού μετώπου ενάντια στον κίνδυνο γενικευμένου –όπως λέει- ιμπεριαλιστικού πολέμου; Μπορούν μόνα τους τα ΚΚ ή απαιτούνται ευρύτερες συμμαχίες;

Για όλα όσα αναφέρθηκαν οι αναγνώστες του Εργατικού Αγώνα ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Β.Κ.

πηγή: ergatikosagwnas.gr

18 σχόλια:

  1. αμαν πια ρε Καμπούρη έλεος τέτοιο μένος με το ΚΚΕ

    Εδώ μας έχουν πάρει φαλλάγγι και εσύ συμπεριφέρεσαι σαν το ΚΚΕ να είναι ο μοναδικός σου αντίπαλος

    ή μήπως είναι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθένας ως εκεί που καταλαβαίνει, ή πιο σωστά που θέλει να καταλαβαίνει… Άλλος με το συμφέρον της τάξης του, κι άλλος με την τάξη του συμφέροντος του.

      Που είδες μένος με το ΚΚΕ, μόνο εσύ το ξέρεις. Μένος ίσως μπορούσα να ισχυριστώ εγώ, πως έχει το ΚΚΕ με μένα. Το οποίο όπως γνωρίζεις καλύτερα από κάθε άλλον, μαζί με τα παραρτήματα του, σταμάτησε να μου στέλνει τις ενημερώσεις του. Προφανώς για να μπορεί ο πάσα ένας όπως εσύ π.χ. να με παρουσιάζει ότι τάχα είμαι αντιΚΚΕ.

      Όπως διαπιστώνεις λοιπόν, δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπάρχει ο ιστοχώρος με την παρουσία του ΚΚΕ. Δε σου αρέσει όπως το κάνω. Κανένα πρόβλημα. Μη διαβάζεις τις αναρτήσεις που αφορούν το κόμμα σου. Διάβασε τις ιστοσελίδες που στέλνονται οι ενημερώσεις σας, οι οποίες ασχολούνται περισσότερο με τη δεξιά (λογικό), τη σοσιαλδημοκρατία κλπ. Αντιπαράθεσε πολιτικά επιχειρήματα αν έχεις, αντί να σχολιογραφείς με υπονοούμενα.

      Μένος επίσης έχω δει από το ΚΚΕ για οτιδήποτε κινείται αριστερά, ή αριστερά του. Πραγματικά αν κάποιος δεν ήξερε την πραγματικότητα, διαβάζοντας τα κείμενα του κόμματος και ακούγοντας δηλώσεις, θα νόμιζε πως περίπου δεν υπάρχει δεξιά στη χώρα, αλλά μόνο αριστερά.

      Σου θυμίζω επίσης ότι τα περισσότερα άρθρα που αφορούν το ΚΚΕ, είναι αναδημοσιεύσεις, και όχι δικά μου γραπτά. Καλό είναι επίσης να παρατηρήσεις, ότι ουδέποτε στο παρελθόν το ΚΚΕ, δεν είχε εισπράξει τόσο κολακευτικά σχόλια από τα κόμματα της άρχουσας τάξης. Κι αντίστροφα ουδέποτε είχε συγκεντρώσει από αριστερά, τόσα επικριτικά σχόλια, όσο την περίοδο που διανύουμε.

      Αν θέλεις να μιλήσουμε και για την πόλη. Ποτέ στο παρελθόν το ΚΚΕ δεν απουσίασε από αγώνες και κινητοποιήσεις, για το άλσος και την πόλη. Τώρα που το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί να εισβάλει και να την αλώσει, αντί να δώσει μάχες έστω μόνο του όπως προτιμά, συνεχίζει να κρύβεται.

      Μόνοι σας ορθώνετε τείχη, και εμφανίζετε τους πάντες που κινούνται αριστερά ως τους κύριους εχθρούς, φροντίστε να ξαναγίνετε (αν μπορείτε πια) κομμουνιστικό κόμμα με την ουσία του όρου. Να δείτε για πότε οι εχθροί είναι φίλοι, και τι έχετε να ακούσετε από τα κόμματα της άρχουσας τάξης και τις συνιστώσες της.

      Φαλάγγι λοιπόν μας έχουν πάρει πράγματι, και κατά πάσα βεβαιότητα αυτό δε θα είχε συμβεί, αν το ΚΚΕ είχε άλλη πολιτική στο μαζικό κίνημα. Γι΄ αυτό, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να το ξαναπείς, κοιτάξου πρώτα στον καθρέφτη.

      Και κάτι τελευταίο. Δοκίμασε ότι κόλπα θέλεις, δε θα σταματήσεις αυτό που επιλέγω να κάνω. Εξάλλου βρίσκει την επιδοκιμασία πολλών αναγνωστών του ιστοχώρου μου, και οπωσδήποτε των αριστερών. Οι οποίοι όταν θέλουν να μάθουν τι γίνεται στην αριστερά και την πόλη, θα μπουν οπωσδήποτε εδώ μέσα για να ενημερωθούν.

      Διαγραφή
  2. Μανώλη δεν έχεις άδικο σε κάποια απ' όσα επισημαίνεις κατά καιρούς για το ΚΚ και ειδικώς τοπικά για την στάση του στο θέμα των καζινοκαπιταλιστικών συμφερόντων που θέλουν να μετατρέψουν την Φιλαδέλφεια σε... Μόντε Κάρλο (όπως οι ίδιοι υπόσχονται άλλωστε).

    Όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το παρακάνεις όταν ανεβάζεις οτιδήποτε αντιΚΚ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από ημιλαθρόβιες εκδόσεις τύπου "εργατικός αγώνας" κλπ. που όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για πικραμένους που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ρόλο στο κόμμα και το γύρισαν στο... καλαματιανό. Παλιά ιστορία αυτή στο ΚΚ.

    Είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα η εμμονή εναντίον του ΚΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εξηγήσω λοιπόν ότι δεν «ανεβάζω οτιδήποτε αντιΚΚ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο…».

      1. Ανεβάζω μόνο ότι περιέχει πολιτική κριτική και επιχειρηματολογία. Αν βρεις κάτι που αναδημοσίευσα και δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο ευχαρίστως να το ακούσω.
      2. Παρόλα αυτά δεν ανεβάζω τα πάντα, καθώς είναι γνωστό πως κυκλοφορούν πολύ περισσότερα άρθρα που επικρίνουν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση κλπ.
      3. Δε συμφωνώ με τη διατύπωση, ο «…"εργατικός αγώνας" κλπ. που όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για πικραμένους που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ρόλο στο κόμμα και το γύρισαν στο... καλαματιανό».

      Θεμιτότατη η εμφανέστατα καλόπιστη κριτική, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω, πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι εκτιμήσεις που διατυπώνεις (όχι για μένα), κάνουν μπαμ πως δεν έχεις περάσει από το ΚΚΕ. Δε γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις. Που με «αναγκάζεις» να υπερασπιστώ, για τα οποία μπορεί να έχω κι εγώ αντιρρήσεις, ενστάσεις, προσωπικές εμπειρίες, και διαφορές πολιτικών απόψεων.

      Το ΚΚΕ ποτέ δεν έπαψε ούτε και τώρα, να είναι ένας ζωντανός χώρος διαλόγου, με όλα του τα στραβά και τα ανάποδα. Παρά τα διάφορα που μαίνονται και αυτή την περίοδο, με εξαιρετική ένταση στο εσωτερικό του. Παρά τα όσα πολιτικά αθέμιτα συμβαίνουν, για τη διατήρηση της κυριαρχίας της ηγετικής του ομάδας και των πολιτικών της επιλογών. Θύμα των οποίων είναι και η πόλη μας…

      Από την άποψη αυτή δε θεωρώ πως αυτοί που βρέθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο ή είναι εκτός ΚΚΕ, απαραίτητα δεν είναι κομμουνιστές, είναι πικραμένοι, χαφιέδες, γραφικοί ή ότι άλλο θέλει να προσθέσει κανείς για να τους συκοφαντήσει. Γιατί το «πικραμένοι», δεν είναι ούτε πολιτικό σχόλιο, ούτε επιχείρημα, ούτε θα το βρεις σε πολιτικό λεξικό. Ούτε όμως πρέπει να ξεχνάς πως χαρακτηρίστηκαν και πέθαναν κομμουνιστές σαν το Βελουχιώτη ή τον Πλουμπίδη. Και θυμίζω πως «πικραμένους», έχουν και πρόσφατα χαρακτηρίσει ορισμένους στην πόλη μας…

      Δε συμφωνώ επίσης με την εντύπωση που φαίνεται να έχεις, πως ο «Εργατικός Αγώνας» είναι κάτι που βρίσκεται μόνο εκτός ΚΚΕ. Κατά την εκτίμηση μου, μεγάλο μέρος των δυνάμεων του, ίσως οι περισσότερες, παραμένουν εντός κόμματος και το στηρίζουν δημοσίως και εκλογικά παρά τις διαφωνίες τους.

      Διαγραφή
    2. (συνέχεια)


      Σχετικά με τον υπαινιγμό σου «…το γύρισαν στο... καλαματιανό».

      Ένα μέλος του Π.Γ. πρώην Γραμματέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στενός συνεργάτης και υποστηρικτής της Παπαρήγα πριν γίνει Γραμματέας του κόμματος, αλλά και για διάστημα μετά. Του οποίου φωτογραφία δε μπορείς να βρεις εύκολα, και πάντως μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον δεν υπήρχε στο διαδίκτυο. Ένα τέτοιο πρόσωπο λοιπόν, δε μπορείς με τόση ευκολία να τον χαρακτηρίζεις «πικραμένο που δεν κατάφερε να αποκτήσει ρόλο στο κόμμα». Δε σου ζητώ να γνωρίζεις πως πρώτα διαφώνησε πολιτικά και μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα…

      Η αναδημοσίευση κριτικών - πολιτικών άρθρων αν όχι πάντα, σίγουρα κατά κανόνα, δε συνοδεύεται από κανένα δικό μου σχόλιο. Τα άρθρα αυτά δεν αφορούν μόνο το ΚΚΕ, και στη συντριπτική πλειονότητα τους, δεν ασχολούνται με αυτό. Καθένας λοιπόν γνωρίζει την πηγή, και κρίνει αυτό που διαβάζει χωρίς δική μου παρέμβαση. Το φαινόμενο κόμμα να ενοχλείται από την κριτική για επιλογές του, και να κόβει τις ενημερώσεις οι οποίες αποβλέπουν στην προβολή της πολιτικής του, το συναντώ μόνο με το ΚΚΕ.

      Προσωπικά γνωρίζεις πως ήμουν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν είδες τα επικριτικά άρθρα που έχω ανεβάσει και ανεβάζω, που την αφορούν; Δεν είδες πως ανέβασα προεκλογικά και μετεκλογικά, κι όσα άρθρα γράφτηκαν από αυτούς που έφυγαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την επέκριναν και πήγαν στη ΛΑΕ; Δεν έχεις δει ότι ανέβασα άρθρα επικριτικά ακόμη και για τις εκλογές, όπως της «ΚΟΝΤΡΑ» που πάντα καλεί σε αποχή; Προφανώς και δε συμφωνώ με τα πάντα, αλλά οι απόψεις έχουν αξία όταν μπαίνουν σε δημόσια δοκιμασία. Και κρίνονται… Πρέπει να σου πω λοιπόν, πως κανείς από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δε μου κράτησε μούτρα, δε με μάλωσε, δε με αποθάρρυνε, δε μου έκοψε την καλημέρα, δε με θεώρησε προβοκάτορα ή ότι άλλο.

      Υπάρχουν όμως και πρόσωπα που ενοχλούνται και μου κόβουν την καλημέρα ή κρατούν μούτρα κλπ. Αλλά αυτά αφορούν σοβαρούς κατά τα λοιπά ανθρώπους, που όμως είναι απολίτικοι, ή αν προτιμάς πολιτικά καθυστερημένοι. Μπερδεύουν δηλαδή τα συναισθήματα, τις πολιτικές τους επιλογές, και την κριτική που τους κάνω. Όλοι οι παραπάνω ανοήτως, νομίζουν πως με τέτοιους τρόπους θα με ευθυγραμμίσουν, ώστε να γράφω ευχάριστα για λογαριασμό τους. Ματαιοπονούν, γιατί προφανώς δε με γνωρίζουν αρκετά.

      Λαμβάνω λοιπόν υπόψη μου την έκφραση γνώμης σου, πως «Είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα η εμμονή εναντίον του ΚΚ». Αλλά τα ανάλογα έχω ακούσει για παράδειγμα από ΑΕΚτζήδες. Να πάψω να ασχολούμαι;

      Και κάτι τελευταίο. Δεν είναι σωστό κανείς που γνωρίζει άριστα πολιτικά γράμματα, να μη διακρίνει που εδράζεται η πολιτική κριτική, η οποία μάλιστα αφορά αναδημοσιεύσεις. Στο βαθμό που ταυτίζει κανείς το κόμμα, όποια πολιτική κι αν επιλέγει κάθε φορά, με την εκάστοτε ηγεσία, η ΛΑΕ για παράδειγμα είναι μια αθλιότητα. Έπρεπε να μείνει μέσα και να υποστηρίξει τις επιλογές Τσίπρα. Το ανάλογο ισχύει και για τον «Εργατικό Αγώνα». Θα έπρεπε να μείνουν εντός και σιωπηλοί, για να μη είναι «πικραμένοι», ασφαλίτες και όλα τα κοσμητικά που έχουν ακούσει.

      Στο βαθμό που σε διαβάζω σωστά, νομίζω τέτοια δεν ταιριάζουν και με το χαρακτήρα που έχεις…

      Διαγραφή
  3. Ελα ρε Καμπουρη, ποιος εισαι και βαζης το μηκροβιο της αμφισβητησης, μπροστα απο το σοφο Πολητικο Γραφειο, του κομματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να εξηγήσω λοιπόν ότι δεν «ανεβάζω οτιδήποτε αντιΚΚ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο…».

    1. Ανεβάζω μόνο ότι περιέχει πολιτική κριτική και επιχειρηματολογία. Αν βρεις κάτι που αναδημοσίευσα και δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο ευχαρίστως να το ακούσω.
    2. Παρόλα αυτά δεν ανεβάζω τα πάντα, καθώς είναι γνωστό πως κυκλοφορούν πολύ περισσότερα άρθρα που επικρίνουν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση κλπ.

    Δεν διάβασα περισσότερο αυτή η παράγραφος φτάνει για να δειχθεί πόσο υποκριτής και ψευτάκος είσαι
    Θα σου θυμίσω μονάχα τα άρθρα για τη Παπαρήγα και τις αγωνίες της αν τα καταφέρει στη θέση της Γ.Γ το 1991(ξέρεις τώρα έχουμε 2015 και πάμε για 2016) Σπουδαία πράγματι πολιτική κριτική
    Ή την κριτική που δέχθηκε ο Κουτσούμπας από την ιστοσελίδα σου στο ότι απέφυγε να απαντήσει στη ερώτηση της Ζαχαρέας σχετικά με τά έργα των Μάρξ και Λένιν για το κράτος στη δευτερολογία του ντιμπέιτ (ο χρόνος της δευτερολογίας ήταν 30 δεύτερα)
    Αν τα παραπάνω παραδείγματα δεν δείχνουν αντι ΚΚΕ μένος ή ότι φτάνει να έχει γράψει κάποιος κάτι για το ΚΚΕ (όποιος και να είναι ότι και να γράφει)φτάνει να είναι εναντίον του ΚΚΕ για να το δημοσιεύσω τότε τι είναι

    Για να σε προλάβω δεν είμαι μέλος ή φίλος (με την στενή έννοια του οπαδού) του ΚΚΕ. όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τη τιμιότητα και την ορθή πολιτική του κρίση. Είναι το μόνο κόμμα που σε αυτές τις συνθήκες παλεύει με όρους κινήματος δεν συσκοτίζει(για παράδειγμα δεν έπεσε στη παγίδα του δημοψηφίσματος και προειδοποίησε για το όχι που έγινε ναι σε αντίθεση, με άλλες δυνάμεις που έπεσαν σουμπιτες στη παγίδα, βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

    Αυτά και καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα διάβασες όπως κάνεις πάντα. Είσαι ο πιο πιστός αναγνώστης του ιστοχώρου μου. Και θα συνεχίσεις να τα διαβάζεις όλα. Και κάθε τόσο να σχολιάζεις πότε ως ανώνυμος, πότε ως κάποια κυρία, πότε με κάποιο ψευδώνυμο, ΠΟΤέ ως αυτό που είσαι, ΠΟΤέ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ. Αυτός είσαι, αυτή είναι η ποιότητα και τα… προσόντα σου, αυτό μπορείς να κάνεις. Μασκαράς και συκοφάντης!

      Βρήκες λοιπόν δυο άρθρα που είναι αναδημοσιεύσεις από τον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας». Για να ισχυριστείς πως αυτά δείχνουν αντίΚΚΕ μένος. Συμπτωματικά… και τα δύο ανήκουν στον ακριβό συμπολίτη μας Κώστα Παντελόγλου. Δε θα κουραστώ να γράφω, πως όλα του τα γραπτά, κοσμούν τις σελίδες του ιστοχώρου μου. Και πως μακάρι να είχαμε μερικούς Παντελόγλου ακόμη, γιατί άλλη θα ήταν η κατάσταση στην πόλη μας και την πολιτική μας ζωή. Εύχομαι να φτάσω τα χρόνια του, και να έχω την ίδια οξυδέρκεια, διαύγεια, αγωνιστικότητα, ανιδιοτέλεια, ήθος, ενεργητικότητα!

      Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης, αλλά μιας και θεώρησες σκόπιμο να μου αποδώσεις ευθύνες, σου απαντώ.

      Το μεν άρθρο που αφορά τη μακροβιότερη Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του, είναι απόσπασμα από το βιβλίο του μακαρίτη πρώην Γ.Γ. του κόμματος Γρηγόρη Φαράκου. Αναφέρεται σε κομματικά ντοκουμέντα και προσωπικές μαρτυρίες του, και θυμίζω πως αυτόν διαδέχτηκε η Α. Παπαρήγα στη θέση του Γ.Γ. του κόμματος. Θυμίζω ακόμη πως από κανέναν, ούτε από την ίδια έχουν όσα σχετικά αναφέρει, αμφισβητηθεί.

      Το περιεχόμενο του άρθρου που ανέβασε ο Κώστας Παντελόγλου, ούτε ηλίθιος θα μπορούσε να ισχυριστεί, πως υπηρετεί οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Γιατί απλούστατα εδώ και δυόμιση χρόνια έχει πάψει να είναι Γ.Γ. και στην πραγματικότητα ιδιωτεύει. Η αναφορά σε ιστορικά πρόσωπα και πολιτικό παρασκήνιο σε κρίσιμες στιγμές, ούτε ασυνήθιστο γεγονός είναι, ούτε αθέμιτο. Αντίθετα βρίθει η ιστορία από τέτοιες περιγραφές, οι οποίες βεβαίως έχουν την αξία τους.

      Σε κανένα σημείο δεν υπήρχε και δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά που συνιστά παραπολιτικού χαρακτήρα σχόλιο, ή έστω υποψία κουτσομπολιού. Για παράδειγμα να αναφέρεται σε ζητήματα εμφάνισης, ή προσωπικής ζωής κλπ.


      Σε ότι αφορά τώρα το δεύτερο άρθρο που επισήμανες και αφορά τον νυν Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. Αποτελεί αυστηρά κριτικό πολιτικό σχολιασμό της στάσης του, σε συγκεκριμένη κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Μπορεί να σου αρέσει ή να είσαι μαθημένος στη σιωπή των αμνών, αλλά οι ανήσυχοι γράφουν την ιστορία, καθορίζουν τις αποφάσεις, διαμορφώνουν τις πολιτικές, γράφουν την ιστορία.

      Χρόνια διαμαρτυρόταν το ΚΚΕ για αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Όταν δίνεται λοιπόν η ευκαιρία στο Γ.Γ. του, να αξιοποιήσει μια στιγμή που τον βλέπει και τον ακούει όλη η Ελλάδα, και δεν το κάνει, είναι κακό κάποιος να το υποδείξει; Κατά τη γνώμη σου θα ήταν πιο κομμουνιστική στάση, θα βοηθούσε, θα ήταν περισσότερο χρήσιμο στο κόμμα, ο Κώστας Παντελόγλου να σιωπήσει και να κάνει πως δεν κατάλαβε;

      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    2. (συνέχεια)
      Ας μη συζητήσουμε για όσα λέγονται από εντελώς σχετικούς, για τις θεωρητικές γνώσεις και την ιδεολογική κατάρτιση του Γ.Γ. Αντί λοιπόν να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, και να δείξει ότι τον συκοφαντούν, προτίμησε να μην απαντήσει. Και καλά στη διάρκεια του ντιμπέιτ. Μετά το τέλος που είχε όλο το χρόνο και σε ζωντανή σύνδεση, να πει ότι ήθελε χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία, γιατί κοίταξε το ρολόι του και απαξιωτικά είπε, δε θα συζητάμε στις 12.30΄ τη νύχτα για το Μαρξ και τον Λένιν!

      Ο Κώστας Παντελόγλου λοιπόν σχολίασε αυτό που αποτέλεσε ζήτημα συζήτησης σε μεγάλο μέρος του κόσμου, του ίδιου του ΚΚΕ. Ξέρω – ξέρω, εσύ δεν… είσαι μέλος ή φίλος (με την στενή έννοια του οπαδού) του ΚΚΕ. Κι εδώ που τα λέμε δεν είπες και μεγάλο ψέμα. Αφού πράγματι δεν είσαι απλά μέλος, αλλά στέλεχος του κυρίαρχου μηχανισμού.

      Σε ότι αφορά την αναφορά σου στο δημοψήφισμα και τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Το ΚΚΕ επέλεξε μια στάση που αντικειμενικά υπονόμευε το ΟΧΙ του λαού, και εξυπηρετούσε απόλυτα το ΝΑΙ της άρχουσας τάξης, των πολιτικών εκφραστών της, και της τρόικα. Επιχείρησε να βγει αποτέλεσμα με όσο το δυνατό πιο μικρό ποσοστό του ΟΧΙ. Ώστε να μην εξωθούνταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αποχώρηση και δημιουργία νέου σχήματος (ΛΑΕ). Αλλά μόνο δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, με την ελπίδα να κατευθύνονταν προς το ΚΚΕ. Γι΄ αυτό και αμέσως μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορήθηκε η ΛΑΕ ως ανάχωμα του συστήματος. Εννοώντας πως αποτέλεσε ανάχωμα στον τυχοδιωκτικό σχεδιασμό που είχε κάνει, για να αυξήσει άκοπα και χωρίς αρχές, την εκλογική και πολιτική του επιρροή.

      Κάτι ανάλογο με αυτό που επιχειρήθηκε και το 1989 χωρίς πάλι επιτυχία.

      Στη διαδικασία του δημοψηφίσματος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι μόνο υπερασπίστηκε το ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Καθώς ένα ΝΑΙ ή ένα αδύναμο ΟΧΙ, δε θα ξεγύμνωναν το ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που κατά βάθος ήθελε να ακολουθήσει. Δε θα τον διασπούσαν, και θα παρέμενε στα μάτια πολλών ψηφοφόρων, ως μια τίμια πολιτική δύναμη που έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη της. Αλλά ο λαός γονάτισε και δε μπόρεσε ούτε να την ακολουθήσει, ούτε να της δώσει τη δύναμη που χρειαζόταν, για να προχωρήσει στο δρόμο που είχε υποσχεθεί.

      Δικαίως λοιπόν σε πονάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η στη βάση αρχών δημοψηφισματική της επιλογή, και σωστά την τρέμεις.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΤέ ως αυτό που είσαι, ΠΟΤέ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ. Αυτός είσαι, αυτή είναι η ποιότητα και τα… προσόντα σου, αυτό μπορείς να κάνεις. Μασκαράς και συκοφάντης!

      Αν αυτό είναι το πρόβλημα (και όχι αυτά που λέω) σου ονομάζομαι Στράτος Λυκουρέζος είμαι 38 χρονών εμποροϋπάλληλος, μένω στους Αμπελόκηπους και έχω περάσει ένα μέρος από τα παιδικά μου χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια

      Βρήκες λοιπόν δυο άρθρα που είναι αναδημοσιεύσεις από τον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας». Για να ισχυριστείς πως αυτά δείχνουν αντίΚΚΕ μένος. Συμπτωματικά… και τα δύο ανήκουν στον ακριβό συμπολίτη μας Κώστα Παντελόγλου.

      Προσωπικά αυτό τον κύριο δεν τον ξέρω ούτε στη φάτσα εγώ σχολίασα δύο άρθρα που βρήκα στη δικιά σου ιστοσελίδα και τα σχολίασα γιατι (κατά τη γνώμη μου) δείχνουν αυτά που ανέφερα.
      Το μεν άρθρο που αφορά τη μακροβιότερη Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα........Το περιεχόμενο του άρθρου που ανέβασε ο Κώστας Παντελόγλου, ούτε ηλίθιος θα μπορούσε να ισχυριστεί, πως υπηρετεί οποιαδήποτε σκοπιμότητα

      φυσικά δεν εξυπηρετεί ούτε στο ελάχιστο πολιτική σκοπιμότητα γιατι κανέναν στην ουσία δεν ενδιαφέρει.
      Εγώ δεν το σχολίασα ως άρθρο του Παντελόγλου, (έχει δικαίωμα να ασχολείται με ότι θεωρεί σημαντικό)άλλα ως δική σου αναδημοσίευση (με άλλα λόγια εδώ ο κόσμος χάνεται κοίτα τι δημοσιεύει ο Καμποούρης)

      Σε ότι αφορά τώρα το δεύτερο άρθρο που επισήμανες και αφορά τον νυν Γ.Γ. του ΚΚΕ .....Όταν δίνεται λοιπόν η ευκαιρία στο Γ.Γ. του, να αξιοποιήσει μια στιγμή που τον βλέπει και τον ακούει όλη η Ελλάδα, και δεν το κάνει, είναι κακό κάποιος να το υποδείξετ

      Εδώ και οι δύο κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε (βέβαια μπορει και να μην καταλαβαίνετε και σε αυτή τη περίπτωση ζητώ συγγνώμη)ότι η ερώτηση ήταν προβοκατόρικη. Με δικαιολογία τους Μαρξ Λένιν ήθελε να σπιλώσει τους κοινωνικούς αγώνες για αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας , παιδείας πρόνοιας.Τους αγώνες αυτούς κύριοι, η Ζαχαρέα τους βάφτισε αγώνες της αριστεράς για τη γιγάντωση της κρατικής υπαλληλίας. Για αυτό η απάντηση του άλλου ήταν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία κλπ.

      ξέρω, εσύ δεν… είσαι μέλος ή φίλος (με την στενή έννοια του οπαδού) του ΚΚΕ. Κι εδώ που τα λέμε δεν είπες και μεγάλο ψέμα. Αφού πράγματι δεν είσαι απλά μέλος, αλλά στέλεχος του κυρίαρχου μηχανισμού.

      Σε αυτή τη φράση φαίνεται όλο το αντι κκε μένος. Η Αδώνεια επιχειρηματολογία ότι όποιος συμφωνεί ή καλύπτεται από τις θέσεις του κκε δεν μπορεί παρά να είναι στέλεχος του κυρίαρχου κομματικού μηχανισμού. Δεν έχει, κατά τη στενόμυαλη οπτική σου, το δικαίωμα ένας άνθρωπος, να ταυτίζεται με τις θέσεις του κκε εκτος κι αν είναι κανένα προδοτικό στέλεχος του κόμματος.

      Κι εδώ εστιάζεται όλη η κριτική μου. Λες ότι είσαι αντικειμενικός και δημοσιεύεις οτιδήποτε κυκλοφορεί για το κκε (από το αν είχε άγχος η Παπαρήγα το 91 έως γιατί πήγε ο προδότης ο κουτσούμπας να ενημερωθεί από το Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό) και ταυτόχρονα, κάνεις γαργάρα ότι αύριο έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθεί στον υπουργό και να επιστρέψει το νομοσχέδιο ως απαράδεκτο. Κάνεις ότι δεν βλέπεις ότι αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ δεν θα γινόνταν ούτε οι μισές απεργίες (και πολλές είπα)κάνεις ότι δεν βλέπεις ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ και κινητοποιήσεις.

      Τώρα όσον αφορά το δημοψήφισμα θα σου πω το έξης αφού δεν έχεις δει ακόμα την παγίδα μέσα στη οποία έχεις πέσει δεν θα την δεις ποτέ. Να σου θυμίσω όμως οτι το κκε ήταν αυτό που έλεγε οτι το δημοψήφισμα είναι απάτη γιατί ο σύριζα θέλει να κρύψει το μνημόνιο που θέλει να φέρει, οτι θα να χρησιμοποιησει το όχι του λαού ως ναι. Θα σου θυμίσω οτί ο Τσίπρας έλεγε ότι θα χρησιμοποιήσει το οχι για να διαπραγματευτεί και όχι για να καταργήσει οτιδήποτε. Θα σου θυμίσω επίσης οτί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε κανένα θέμα να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις του οχι που διοργάνωνε η κυβέρνηση αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ (ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ με δικό της μπλοκ)
      Αυτά και καλημέρα

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος σχολιάζει δυο δημοσιεύσεις μου στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» που αναδημοσιεύθηκαν από τις «Κρίσεις…» του Μάνου Καμπούρη: http://www.kosmosnf.gr/2015/12/kke-kriseis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στράτο! Έλα ρε Στράτο! Που είσαι; Έλα ρε απίστευτε συμμαθητή, έλα και σε χρειαζόμαστε να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους. Εσύ πάντα ξεχώριζες με τα ψέματα σου. Όλοι σου βγάζαμε το καπέλο γι΄ αυτά, ασχέτως τι λέγαμε πίσω σου…

    Έχουν μαζευτεί εδώ κάτι αληταράδες που τους ξέβρασε το κόμμα. Άλλοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλοι ξέμπαρκοι. Δεν συμμαζεύονται με τίποτα. Κανείς μας δεν μπορεί να τους κάνει ζάφτι. Αν και δω που τα λέμε, μόνος μου παλεύω. Θεριά ανήμερα οι βασιβουζούκοι. Ποιο πολύ ενοχλεί εκείνος ο Κώστας ο Παντελόγλου. Δηλητήριο αδερφάκι μου! Κάθε του λέξη και βόλι στην πολιτική του κόμματος. Δεν μπορεί να δει χαΐρι εκείνος ο δύστυχος Μαΐλης. Μόλις πιάσει το μπλάνκο για να διορθώσει κάτι, αμέσως τον πιάνει από την μούρη. Είδαμε και πάθαμε να φύγει η γενιά που έζησε και πρωταγωνίστησε στα γεγονότα, και δω που τα λέμε έγραψε τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του κόμματος και του τόπου, και έχουμε αυτόν τον Κώστα τον Παντελόγλου που δεν λέει να το βάλει κάτω! Το παρήγορο είναι ότι δεν ξέφυγε μόνο από μας. Ευθύνες έχουν και οι εθνικόφρονες που τον άφησαν να ζήσει, και να μας βασανίζει τώρα όλους. Όμως, κι αυτοί τον τρώνε στην μάπα, και καλά να πάθουν.

    Ρε τελειώσαμε με τους αναθεωρητές, τώρα είμαστε εμείς αναθεωρητές της ιστορίας και της πολιτικής. Ρε περιμέναμε τόσον καιρό να φύγουν οι παλιοί που δεν θα επέτρεπαν να αλλάξουμε την ιστορία, κι έρχεστε εσείς να μας χαλάσετε την δουλειά;

    Ρε συ Στράτο, τι πράγμα είναι αυτοί; Ρε, οι Δεξιοί είναι φίλοι μας, φίλοι μας σου λέω, αυτοί είναι οι εχθροί! Εγώ ότι πέσει στην αντίληψη μου, πρώτα αυτούς παίρνω να ενημερώσω, και μετά το κόμμα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με εκτιμάνε! Και γώ φυσικά, γιατί οι άνθρωποι είναι κύριοι. Καμιά σχέση με τον εμφύλιο. Οι δεξιοί έχουν αλλάξει πολύ από τότε. Είχαμε κάνει λάθη και μεις όπως τους αντιμετωπίσαμε. Άκου για να καταλάβεις. Μπαίνουν οι αναρχικοί στον Κένταυρο. Πρώτα παίρνω τον αδερφό του Χάρη, τον ενημερώνω, ανταλλάσουμε απόψεις πώς να στριμώξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρώπινα πράγματα, συνεννόηση, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός, κατανόηση, αλληλοκάλυψη, εχεμύθεια, κοινή στόχευση. Το ξαναλέω και το φωνάζω: ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!!

    Οι άλλοι οι αριστεροί είναι εχθροί, Παντελόγλου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικοί και το κακό συναπάντημα. Αν ήξερες με πόση δύναμη εύχομαι να μην υπήρχαν αυτοί, να είμαστε πρώτη μούρη στο καβούρι. Τι αριστερά και κουραφέξαλα, ένα είναι το κόμμα ρεεεεε, πρώτο και μόνο στον χώρο, και όλοι στο μαντρί. Άντε τώρα να κάνεις προκοπή με τόσα αναχώματα. Έχουν χαλάσει την πιάτσα οι άθλιοι, αγανακτώ, αλλά λύση δεν βλέπω από πουθενά. Αυτό είναι και το μόνο παράπονο μου από την Δεξιά. Δεν κάνει τίποτα για να τους διαλύσει. Διώξανε και τον Πανούση. Άγιος άνθρωπος! Δεν ξέρω αν είμαι πλεονέκτης, αν τα θέλω όλα δικά μας, γιατί εδώ που τα λέμε οι άνθρωποι, όχι μόνο δεν μας ενοχλούν, αλλά σε κάθε ευκαιρία μας πλέκουν και το εγκώμιο. Ποτέ πριν το κόμμα δεν άκουσε τόσα καλά λόγια, δείγμα του πόσο σωστή πολιτική έχει, και σέρνει την Δεξιά προς τα αριστερά. Μην γελάς ρε, σε κρυφοκοιτάζω, σοβαρά το λέω. Ότι μπορούσαν έκαναν στο δημοψήφισμα για να προβάλλουν και να στηρίξουν την θέση του κόμματος, με τα κανάλια και τα έντυπα τους, με την στάση τους. Ούτε μας επιτέθηκαν για την θέση μας, παναγίες σου λέω! Αλλά η πολιτική ανωριμότητα των μελλών και των οπαδών μας, δεν επέτρεψε καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει μεγαλοαστός που να μην εκφράζει τον σεβασμό του στο κόμμα. Είναι φοβερό νάχεις κάνει την άρχουσα τάξη αρνάκια, και νάχεις αυτά τα αποβράσματα της αριστεράς, να μην σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε συ Στράτο, δεν ξέρω αν είσαι ενημερωμένος. Συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. Σέρνουμε τις ξεπουλημένες και ρεφορμιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις θέσεις μας για 24ωρες, μην πεθάνει της πείνας ο κόσμος της εργασίας. Ρε συ Στράτο, αυτοί υποκλίνονται και ψηφίζουν τις προτάσεις μας, και μετά βγαίνουν οι Κινήσεις - Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις και μας εκθέτουν στα μάτια του κόσμου. Είναι αυτό fair play; Ρε σεις, οι άλλοι κορόιδα είναι που ψηφίζουν τις προτάσεις μας και δεν λένε τίποτα; Εσείς γιατί το κάνετε αυτό; Και που είσαι Στράτο, εμείς ξέρεις, μετά κάνουμε δικές μας συγκεντρώσεις, δεν πάμε με τους ξεπουλημένους και τους ρεφορμιστές. Μπορεί να ψηφίζουμε μαζί, αλλαααα τίμιοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει…

    Στράτο, έλα Φιλαδέλφεια, έλα να βοηθήσεις, σε έχει ανάγκη το κόμμα, έλα να ανατρέψουμε τους συμμορίτες αναρχοκομμουνιστές που μας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Στράτο αρκετά αγωνίστηκες και οργάνωσες τον κόσμο στους Αμπελόκηπους, ενάντια στο σχέδιο Αλαφούζου, και τα 7.000.000 ευρά επιχορήγησης από την Περιφέρεια. Εδώ ξέρεις εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή (από το τέλος) του αγώνα, όπως εσείς στους Αμπελοκήπους. Εγώ το ξέρεις δεν πιστεύω αυτά που λένε ότι και κει είστε φαντάσματα, κι ούτε καν θέμα συζήτησης δεν μπήκε στις οργανώσεις…

    Αφιερωμένο προσωπικά το παρακάτω τραγουδάκι

    https://www.youtube.com/watch?v=LZEjleBDebs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο ωραια επιχειρηματολογια

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΕ ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΡΕ ΜΗΤΣΟΟΟΟ

      Διαγραφή
    3. xaxaxaxa! Αυτό το ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!! κατά το οι γερμανοί είναι φίλοι μας, είναι όλα τα λεφτά... εκπληκτικό!!!

      Διαγραφή
    4. Ο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια είναι αριστερά εξάλλου το μνημονιο του έχει μια ποιοτική διαφορά αριστερή

      όσο για την ΛΑΕ μην κοιτας που τον προλαβε η κυβέρνηση και έπεσε κομματάκια θα τα έκανε τα μνημόνια

      Διαγραφή