.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου για τη ΜΠΕ του γηπέδου Μελισσανίδη (ΑΕΚ) (βίντεο)



Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, στον οποίο ανήκει και η πόλη μας, Ερμίνα Κυπριανίδου, ανάλαβε για λογαριασμό της Ρένας Δούρου κα της πλειοψηφίας, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…

Όπως είχαμε προαναφέρει, η (α)Ρένα Δούρου, κρύφτηκε πίσω από σιωπή, και το ίδιο έκαναν και οι άλλοι πρωτοκλασάτοι και μη. Ως παράδειγμα μόνο αναφέρω, τους αεκάρχες… αντιπεριφερειάρχες Καραμέρο και  Τζόκα. Συνεπώς τα όσα είπε, αποτελούν έκφραση της πλειοψηφίας που διοικεί την περιφέρεια.

Η Ερμίνα Κυπριανίδου ξεκίνησε την ομιλία της με ότι έχει ενοχλήσει τη Ρένα Δούρου και τη Δύναμη Ζωής. Έμμεσα αλλά σαφώς είπε στους παριστάμενους εκπροσώπους του Δήμου, αλλά και τους άλλους κατοίκους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Εγγράψαμε κάποια ποσά στον προϋπολογισμό, για να μη διαμαρτύρεστε που δίνουμε δεκάδες εκατομμύρια στο Μελισσανίδη.

Βεβαίως τα ποσά που εγγράφονται στον προϋπολογισμό, δεν είναι απαραίτητο να εκταμιευτούν… Το 1.000.000 ευρώ που ανάφερε για το άλσος, πρέπει να πούμε πως αφορά δαπάνες, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να κάνει η ιδιωτική εταιρία που θέλει να κατασκευάσει και να εκμεταλλεύεται το γήπεδο. Δηλαδή η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Και πρέπει να συμπληρώσουμε, πως και πέρσι είχε εγγραφεί το ίδιο ποσό, αλλά δεν εκταμιεύτηκε σέντσι… Ενώ για φέτος προβλέπεται, εάν και εφόσον να εκταμιευτούν, μόνο 250.000 ευρώ, από αυτό το ποσό.

Αναφέρθηκε επίσης στα πάνω από 2.500.000 ευρώ που έχουν εγγραφεί για αντιπλημμυρικά. Γιατί αυτή η αναφορά; Δεν είναι υποχρέωση της περιφέρειας; Πρέπει να συνεχίσουν να πλημμυρίζουν σπίτια και να πνίγονται άνθρωποι; Χάρη ή υποχρέωση είναι αυτό;

Είπε συγκεκριμένα:

«…χαίρομαι ιδιαιτέρως που είναι σήμερα μια αντιπροσωπεία από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, γιατί επειδή έχουν γραφτεί, φεϊσμπουκικά, κτλ διάφορα πράγματα, τα οποία μόνο ως σπεκουλαδόρικα μπορώ να τα χαρακτηρίσω, δεν αναφέρομαι από την πλευρά σας (εννοεί το Δήμο) … θέλω λοιπόν να ενημερώσω προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε εντάξει για το δήμο Ν. Φιλ/φειας – Χαλκηδόνας, με τον οποίο εξαιρετική συνεργασία είχαμε, έχουμε, και θα έχουμε… πάνω από 5.000.000. Εκ των οποίων 1.000.000 για την προστασία και ανάπλαση του  άλσους Ν. Φιλ/φειας… έργα αντιπλημμυρικής προστασίας… πάνω από 2.500.000…»

Παρακάτω, και θα το αφήσω ασχολίαστο, είπε:

«…η στάση της Δύναμης Ζωής προεκλογικά και μετεκλογικά είναι ακριβώς η ίδια…»

Λίγο μετά εξήγησε πως όλη την ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης την έχει το υπουργείο, δηλαδή ο Σκουρλέτης…

Συνεχίζοντας έγινε εμφανές, ότι η Δύναμη Ζωής θα ήθελε πολύ, το γήπεδο Μελισσανίδη, να μην απασχολεί την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Θα ήθελαν όλοι να χαιρόμαστε ιδιαίτερα, μόνο με τις δηλώσεις του ολιγάρχη περί Δούρου Αρένας… Είπε συγκεκριμένα:

«…φορτίστηκε αυτή η ιστορία πάρα πολύ, απίστευτα θα έλεγα, ευτελίστηκε, ουκ ολίγα άκουσε η περιφερειάρχης μας, μια απίστευτη ιστορία…»

Έκανε την παρακάτω περίεργη τοποθέτηση:

«…τα ερασιτεχνικά (εννοεί τα τμήματα της ΑΕΚ) εξορίστηκαν ήδη όταν το γήπεδο γκρεμίστηκε…»

Ακολούθως προχώρησε σε ένα διαχωρισμό, όσο μπορεί κανείς να διαχωρίσει την υπογραφή του 3ου μνημόνιου από το ΣΥΡΙΖΑ και τα μέτρα που ψηφίζει σε εφαρμογή του…

Είπε συγκεκριμένα:

«…τα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν είναι της ώρας, έπονται και θα έρθουν  στην ώρα τους. Το ζήτημα της χρηματοδότησης της επένδυσης, δε συνδέεται με τη σημερινή συζήτηση, για να συνεννοηθούμε…»


Παρά το ρεαλισμό που θα έλεγε ίσως η ίδια, ότι χαρακτήρισε την τοποθέτηση της, έκλεισε με μια ουτοπία. Με μια γενική διατύπωση από την οποία απουσιάζουν οι κάτοικοι ή οι πολίτες, οι συλλογικότητες και το κίνημα των κατοίκων,  είναι παρόντες όμως οι επενδυτές και οι οπαδοί. Κάλεσε λοιπόν σε κοινωνική και πολιτική συναίνεση, για λύσεις προς όφελος όλων…

«…λύσεις προς όφελος όλων. Επομένως καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους επενδυτές, να συνεχίσουν το διάλογο για τη συγκεκριμένη επένδυση, προς όφελος όλων. Των φιλάθλων, της ανάπτυξης του αθλητισμού, της πόλης τη Φιλαδέλφειας, και του δημόσιου συμφέροντος ευρύτερα…»

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση:
        .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου